Vergelyk saketipes

Dienste vir die begin van besigheid en beskerming van persoonlike bates.

Raak ingelyf

Vergelyk saketipes

Gebruik hierdie grafiek om entiteitskenmerke vinnig te vergelyk voordat u dit inkorporeer. Besoek die volgende skakels vir verdere inligting oor besigheidsoorte, belasting, vergelykings en ondernemings.

Alleeneienaar C Korporasie S Korporasie LLC
Regsgeding vir eienaars wanneer sake gedagvaar word? GEEN JA JA JA
Beskerming van bates vir besigheidsbates wanneer eienaar gedagvaar word? GEEN GEEN GEEN JA
Bykomende belastingaftrekkings vir ondernemings beskikbaar? GEEN JA JA JA
Wie word belas met bedryfswins? Eienaar Corporation aandeelhouer U keuse - eienaar of maatskappy
Wanneer gebruik? nie aanbeveel Besit 'n onderneming om voordeel te trek uit laer korporatiewe belasting in vergelyking met individuele inkomstebelasting, 'n beursgenoteerde maatskappy, om mediese uitgawes af te trek. Besit 'n besigheid waar die eienaar die meeste van die korporatiewe winste aan hom / haarself sal uitbetaal. Om vaste eiendom te besit. Om kontant te hou vir die beskerming van bates. Om die aandeel in u ondernemings te besit.
Voordele Min - hoë aanspreeklikheid en minder belastingaftrekkings as alternatiewe wat hier gelys word. Slegs 15% korporatiewe belasting op die eerste $ 50,000 inkomste. Bespaar 15.3% op belasting. Betaal 'n klein maar redelike salaris aan u en betaal die res as 'n “verdeling aan aandeelhouers” om die sosiale sekerheid van 12.4% en Medicare van 2.9% te bespaar vir 'n totale besparing van 15.3% op hierdie gedeelte van die inkomste. Wanneer eienaar (lid) aangekla word, is daar bepalings in die wet om beslag te lê op bates wat in die LLC gehou word.
Belasting As eenmansaak - alle inkomste vloei deur na die eienaar. Corporation betaal sy eie belasting na aftrekkings. (Alle "winsgewende" maatskappye word standaard as C-ondernemings belas.) Aandeelhouers betaal die belasting na aftrekkings. (Moet 'n verkiesing indien om die S-korporasie-status te bereik). Aandeelhouers kan slegs Amerikaanse burgers of vreemdelinge wees. Jou keuse. Kan belas word as eenmansaak, vennootskap, C-korporasie of S-korporasie. By verstek - belas as eenmansaak ** as slegs een eienaar, as 'n vennootskap as twee of meer eienaars. Dien 'n belastingvorm in wat as 'n C-korporasie belas moet word en 'n addisionele vorm wat as 'n S-korporasie belas moet word
Eienaarskap Alleeneienaar aandeelhouer aandeelhouer lid
Leierskap Alleeneienaar Beampte / direkteur (kan gewoonlik dieselfde persoon wees) Beampte / direkteur (kan gewoonlik dieselfde persoon wees) Bestuurder / lid (kan gewoonlik dieselfde persoon wees)
Kapitaal insamel Leen geld wat gewoonlik persoonlik gewaarborg word Verkoop aandele om kapitaal in te samel sonder persoonlike waarborg van eienaars (onderhewig aan toepaslike wette) Verkoop aandele om kapitaal in te samel sonder persoonlike waarborg van eienaars (onderhewig aan toepaslike wette) Verkoop lidmaatskapbelang om kapitaal in te samel sonder persoonlike waarborg van eienaars (onderhewig aan toepaslike wette)
Riglyndokumente Geen verordeninge verordeninge Bedryfsooreenkoms
Eiendomsdokumente Geen Aandele Aandele Bedryfsooreenkoms / Lede-eenhede
Dubbele belasting vereis? GEEN NEE - slegs as dividende betaal word. Betaal dus salarisse en bonusse eerder as dividende. GEEN GEEN
Kan besigheid salarisse aan eienaar aftrek? NEE - besigheid en eienaar is dieselfde vir belastingdoeleindes. JA JA JA

* Die letters “C” en “S” verteenwoordig hoofstukke in die IRS-belastingkode. C-korporasies en S-korporasies is nie soorte korporasies nie, maar tipes korporatiewe belasting.

** Hoe 'n entiteit belas word en hoe dit die eienaar teen regsgedinge beskerm, is twee afsonderlike kwessies. 'N Eenmansaak bied byvoorbeeld geen regsgeding vir die eienaars nie. 'N LLC wat as eenmansaak belas word, kan egter.

Laas op 25 Desember 2017 opgedateer