Pagpaanggid sa mga Uri sang Negosyo

Business start-up ug personal nga asset nga proteksyon sa mga serbisyo.

Pag-Incorporated

Pagpaanggid sa mga Uri sang Negosyo

Gamita kini nga tsart aron dali nga itandi ang mga kinaiya sa entidad sa dili ka mag-apil. Alang sa dugang nga kasayuran sa mga klase sa negosyo, pagbuhis, pagtandi ug mga klase sa korporasyon, palihug pagbisita sa mga mosunud nga link:

Bugtong tag-iyaC CorporationS CorporationLLC
Pagpanalipod sa balaud alang sa mga tag-iya kung giakusahan ang negosyo?DiliOOOOOO
Pagpanalipud sa aset alang sa mga kabtangan sa negosyo kung giangkon ang tag-iya?DiliDiliDiliOO
Anaa ang dugang nga pagkunhod sa buhis sa negosyo?DiliOOOOOO
Kinsa ang gibuwis sa kita sa negosyo?Tag-iyaCorporationshareholderImong gipili - Tag-iya o Kompanya
Kanus-a gamiton?Dili girekomendaPag-angkon sa usa ka negosyo, aron mapahimuslan ang mas mubu nga mga buhis sa korporasyon sa korporasyon kumpara sa mga buhis sa indibidwal nga gipamaligya, gipamaligya sa publiko nga kumpanya, aron mabawasan ang mga medikal nga gasto.Pag-iya sa usa ka negosyo diin ibaligya sa tag-iya ang kadaghanan sa kita sa korporasyon sa iyang kaugalingon.Ang pagpanag-iya sa yuta ug yuta. Sa paghupot cash alang sa pagpanalipod sa asset. Ang pagpanag-iya sa stock sa mga korporasyon sa usa.
KaayohanPila - taas nga kapangakohan ug mas gamay nga pagkubkob sa buhis kaysa mga alternatibo nga gilista dinhi.Ang 15% lamang nga buhis sa korporasyon sa una nga $ 50,000 nga kita.Pagtipig 15.3% sa buhis. Bayaran ang imong kaugalingon usa ka gamay apan makatarunganon nga suweldo ug ibayad ang nahabilin ingon nga "pag-apod-apod sa mga shareholders" aron maluwas ang 12.4% Social Security ug 2.9% Medicare alang sa total nga pagtipig sa 15.3% sa kini nga bahin sa kita.Kung gisakyan ang tag-iya (myembro) adunay mga probisyon sa balaod aron mapanalipdan ang mga kabtangan nga gihuptan sa sulod sa LLC gikan sa pagdakup.
pagbuhisIngon usa ka tag-iya sa tanan - ang tanan nga kita moagi sa tag-iya.Gibayran sa korporasyon ang kaugalingon nga buhis pagkahuman sa mga pagbawas. (Ang tanan nga mga korporasyon nga "alang sa ganansya" gibuhis ingon C sa mga korporasyon nga default.)Gibayran sa mga shareholder ang buhis pagkahuman sa mga pagkunhod. (Kinahanglan mag-file usa ka eleksyon aron makuha ang kahimtang sa korporasyon). Ang mga shareholder mahimo ra nga mga lungsuranon sa US o mga langyaw nga residente.Ang imong pagpili. Mahimo nga buhis ingon usa ka tag-iya, panag-uban, C korporasyon o S korporasyon. Pinaagi sa default - buhis ingon usa ka tag-iya sa ** kung usa ra ang tag-iya, ingon nga panag-uban kung duha o daghan pa nga tag-iya. Pag-file usa ka porma sa buhis aron ibuwis ingon usa ka korporasyon sa C ug dugang nga porma nga ibuhis ingon usa ka korporasyon sa S
pagpanag-iyaBugtong tag-iyashareholdershareholderMiyembro
PagpanguloBugtong tag-iyaOpisyal / Direktor (sa kinatibuk-an mahimong parehas nga tawo)Opisyal / Direktor (sa kinatibuk-an mahimong parehas nga tawo)Tagapamahala / Member (sa kinatibuk-an mahimong parehas nga tawo)
Pagtaas sa KapitalPaghulam sa kuwarta nga kasagaran gigarantiyahan sa personalIbaligya ang mga bahin sa stock aron madugangan ang kapital nga wala’y personal nga garantiya sa mga tag-iya (gipailalom sa magamit nga mga balaod)Ibaligya ang mga bahin sa stock aron madugangan ang kapital nga wala’y personal nga garantiya sa mga tag-iya (gipailalom sa magamit nga mga balaod)Ibaligya ang interes sa pagiging miyembro aron mapataas ang kapital nga wala’y personal nga garantiya sa mga tag-iya (gipailalom sa mga magamit nga balaod)
Mga Dokumento sa GiyaWalayMga lagdaMga lagdaOperating Agreement
Mga dokumento sa pagpanag-iyaWalaysharessharesMga kasabutan sa operasyon / Mga Yunit sa Pagsapi
Gikinahanglan nga doble nga buhis?DiliWALA - kung gibayran ang mga pagbahinbahin. Mao nga, magbayad sa sweldo ug mga bonus imbis nga pagbahinbahin.DiliDili
Mahimo ba nga ibaligya sa negosyo ang sweldo sa tag-iya?WALA - managsama ang negosyo ug tag-iya alang sa katuyoan sa buhis.OOOOOO

* Ang mga letra nga "C" ug "S" nagrepresentar sa mga kapitulo sa kodigo sa buhis sa IRS. Ang mga korporasyon sa C ug S dili mga klase sa korporasyon apan mga klase sa buhis sa korporasyon.

** Giunsa ang buhis sa usa ka entidad ug giunsa pagpanalipod ang tag-iya sa mga kaso nga duha ka managsama nga isyu. Pananglitan, ang usa ka tag-iya wala maghatag pagpanalipod sa kaso alang sa mga tag-iya. Bisan pa, ang usa ka LLC nga gisuholan ingon usa ka proprietorship mahimo.