Доверба Кука Острови

Услуги за стартување на нови бизниси и услуги за заштита на лични средства.

Добијте инкорпорирани

Доверба Кука Острови

Довербата на островите Кук обезбедува максимално во заштитата на средствата ширум светот. Наоѓаат јужно од Хаваите, островите Кук докажаа повторно и време повторно да поседуваат историја на доминантна доверба за заштита на имотот. Секој случај во кој е оспорен, средствата на клиентот се заштитени. Еве еден пример. Кој е најсилниот законски противник? Многумина би рекле Владата на Соединетите држави. Имаше вкупно два случаи кога американската влада се обиде да ја урне довербата. И во двата случаи владата изгуби, а средствата останаа заштитени во довербата.

Важно е да се напомене дека намерно не би воспоставиле доверба за заштита на средства за да ги задржиме средствата подалеку од Владата на САД. Значи, ние едноставно забележуваме факт за да ја илустрираме силата на оваа правна алатка. Така, ние не наведуваме дека треба да се искористи такво возило на овој начин.

Како работи довербата на островите Кук

Еве како функционира правилно воспоставената Доверба на островите Кук Острови. Вашиот правен противник го убедува судот да побара од вас: „Превртете ги парите“. Така, вие кооперативно му пишувате писмо на управникот, со кое ќе им кажете дека ви е наредено да ги вратите средствата. Вие чувате копија од писмото и бројот за следење и му покажувате на судијата што сте го испочитувале. Од управениот управник, од друга страна, се бара да ги почитува упатствата наведени во дело на Доверба на островите Кук Острови. Тоа е доверба за заштита на средства. Значи, вметнуваме „клаузула за принуда“ во довербата. Клаузулата вели дека на управникот не му е забрането да ослободува средства кога корисникот е присилен да постапува по судски налог.

Така, управникот, кој живее надвор од вашата земја и е надвор од дофатот на вашиот суд, нема да соработува. Заштитени сте од штета затоа што целосно ги почитувавте наредбите на судијата. Тоа е, вие побара од управникот да ги врати средствата. Затоа, вие сте во позиција кога целосно ги испочитувавте наредбите на судијата. Поверениот управник, сепак, не сторил, што е валидна правна одбрана.

Користењето на доверба во странство е релативно слично на сопственикот на деловната активност, основајќи корпорација во Невада или Делавер. Тој би го сторил тоа заради нивните супериорни закони, наместо да ја основа компанијата во друга држава. Поставувањето доверба во островите Кук или во друга соодветна надлежност за да имаат корист од нивните поволни закони е исто. Прашање е да ја изберете јурисдикцијата со најдобрите закони за вашата ситуација.

Како да знам дали можам да му верувам на управникот на Островите Кук Острови?

Прво, доверителот не треба да се повлече сè додека не се случи „лошата работа“. Второ, никогаш немало управник кој зел средства на клиентот. Ова е делумно затоа што владата на Островите Кук Острови е крајно селективна во однос на кого тие дозволуваат да имаат лиценца за управник. Покрај тоа, тие жестоко ја штитат својата индустрија за финансиски услуги. Овие правни алатки се значаен извор на приход за регионот. Значи, доверителите се лиценцирани, редовно се ревидираат и внимателно следат. Трето, осигурителна компанија ги обврзува доверителите, така што средствата во вашата доверба се осигурани. Покрај тоа, имајте на ум дека ја воспоставувате оваа правна алатка за заштита на средствата од несериозни и непослушни судски постапки.

Значи, дали сакате да имате 100% шанса вашите пари да ги земат судовите? Или посакувате да имате лиценциран, врзан управник на управник, кој никогаш не одзел пари на клиентот, го направи она што сте ги платиле за да го направат: заштита на вашите пари. Плус, ние користиме компанија за доверба стара речиси четири децении.

Пред да се случи „лошата работа“, вие ги влечете жиците. Вие ги контролирате банкарските сметки, итн. Како? Ние формираме оф-шор компанија со ограничена одговорност (ДОО), на карипскиот остров Невис, бидејќи оваа надлежност обезбедува супериорна заштита на средства на ДОО. Довербата е сопственик на 100% од ДОО. Вие сте менаџер на ДОО. Банкарските сметки се водат во ДОО. Вие сте потпис на банкарските сметки.

Значи, за да разгледаме, довербата поседува оф-шор ДОО. Вие сте менаџер на оф-шор ДОО. Вие одржувате потписник на контролата врз банкарските сметки.

Кога ќе се случи „лошата работа“

Кога ќе се случи „лошата работа“, управникот презема чекори за да ве заштити и да ве замени како директор на ДОО. Значи, кога ќе ви биде наложено да ги вратите средствата, поверениот управник, кој престојува надвор од земјата и не е обврзан со барањата на вашиот локален суд, стои на стража на вашите сметки.

Да повторам, за финансиска безбедност и мир на умот на клиентот, единствениот пат кога поверениот управник чекори е кога судовите ќе ги земат вашите пари. Значи, како што споменавме, подобро е да ги доверите вашите средства на правна алатка што ги заштитуваше клиентските средства секој пат отколку што е 100% сигурен дека вашиот легален противник ќе снема ваше заработено богатство, не би се согласиле ли ?

Штом „лошата работа“ ќе замине во низата контрола, управувањето со ДОО, ќе се врати кај вас и ќе се вратите на возачкото седиште, ќе ги добиете сите свои средства во тактика. Кога сте во прилог на правен принуд, вашиот управник може да плати сметки од ваше име. Тие можат да пренасочат средства до луѓе на кои им верувате, кои, пак, ќе се грижат за вас, итн. Значи, вие сте згрижени финансиски, но вашите противници не можат да ги добијат шепите на вашите пари. Нето резултатот е дека средствата за кои сте работеле труд се безбедни и безбедни.

Крајната алатка за заштита на имотот

Вие имате само една шанса на оваа земја. Значи, уживањето во заштитата за која зборуваме, бара акција од ваша страна. Да се ​​воспостави довербата. Ставете ги своите средства во неа. Видовме толку многу клиенти длабоко да ни се заблагодаруваат што им помогнавме да уживаат во придобивките од оваа опција и да чуваат сè за што работеле. Од друга страна, видовме и дека клиентите губат сè преку парализа на анализата.

Постојат одредени групи за лични интереси, како што се оние членови на правната професија, кои не се исплаќаат ако се заштитени вашите средства, кои би се обиделе да ве одведат од поставување доверба. Можеби ќе се обидат да ве исплашат и да посочат некои ретки случаи кога судијата не го почитуваше законот каде корисниците на таквите довери се скараа. Она што неисполниците ќе успеат да ви го кажат е целата приказна. На пример, во случајот Андерсон, довербата беше поставена погрешна. Адвокатот кој ја постави оваа доверба ги натера своите клиенти и корисниците на довербата и заштитниците на довербата.

Ова беше глупава грешка од адвокатот затоа што го става корисникот на дополнителна позиција да има влијание врз промена на доверителите и корисниците. Судијата рече дека тие затоа што корисниците биле исто така заштитници што создадоа своја невозможност за постапување. Многу добра вест дека овој случај бил неверојатен тестамент дека дури и во случај кога довербата била поставена погрешно, довербата сепак ги заштитувала средствата на клиентот.

Судските постапки се дел од животот

Секоја градина има свои грешки и плевели. Значи, секоја градина мора да биде тенденција. Да не се мисли така е наивно. Тежнеењето кон градината презема акција. Заштитата на финансиите не се разликува. Треба да преземете мерки за да ја заштитите вашата финансиска градина или ќе преземете правни грешки и плевели. За да се одржи здрава градина, потребна е акција.

Најсилната заштита што ја нуди довербата е за ликвидни пари што се чуваат на безбедна меѓународна банкарска сметка. Банката што се користи не треба да има соодветна филијала во вашата земја. Во однос на недвижен имот, локалните судови можат да одземат локални недвижности. Значи, во сопственост на недвижен имот во рамките на ДОО што е во сопственост на довербата е во ред. Меѓутоа, кога лошата работа ќе ја крене грдата глава, се препорачува брзо да се продаваат недвижнини и да се обезбедат средства во странство отколку што е да се изгубат имотите заедно. Како алтернатива, може да се регистрира легитимна залог против имотот и да се заклучат приходите на таква сметка во структурата на довербата / ДОО.

Ние ги заштитуваме професионалците

Редовно, поставуваме доверба за адвокатите кои, пак, ги продаваат повторно на свои клиенти. Ние, исто така, предаваме семинари за заштита на средства на членовите на правната професија. Покрај тоа, ние воспоставивме мноштво доверба директно за нашите клиенти. Одредбите за планирање на недвижнини може да се додадат и на довербата; легалната верзија на: „Кога ќе умрам, сè оди кај мојот сопружник и кога двајцата умираме, сè оди на еднакви акции на децата“, на пример.

Пазете се од еден добавувач на услуги на пазарот чија тактика ја промовира сопствената структура на доверба со тоа што ќе ја наруши секоја друга опција за заштита на средства, вклучително и опцијата за која разговараме овде. Тој ја промовира својата слаба локална доверба, што не држи на суд, и ги минимизира сите избори, но неговиот. Непотребно е да се каже, тој не споменува мноштво случаи што докажуваат сила на довербата во островите Кук. Тој разговара само за неколкуте нечесни случаи кога судиите не го следеа законот и им дадоа јазик на тресениците на довербата. Покрај тоа, тој танцува околу фактот дека довербата ги заштитуваше средствата на клиентот секој пат.

Сјајниот проблем со опцијата што тој ја промовира е дека неговата локална доверба може да се повлече како мува под носот на локалниот судија. Затоа, со неизедначена сила изложена постојано од островите Кук, мнозинството од нас во полето за заштита на средствата кои немаат уста за мотиви, сите се согласуваат дека довербата што се дискутира овде ја нуди, досега, најсилната заштита на средствата.

Јавете се во секое време, 24 часа на ден, за повеќе информации за поставување доверба на островите Кук Острови, Невис ДОО и сметка во странство за да ги заштитите вашите средства.