Земјиште доверба

Услуги за стартување на нови бизниси и услуги за заштита на лични средства.

Добијте инкорпорирани

Земјиште доверба

Што е доверба во земјата?

Довербата за земјиште е документ што го креираме кој ви овозможува да се одржи приватно, па вашето име не се појавува во насловот во јавните книги.

Да речеме дека ќе се најдеш во кола. Имате $ 1 мил за осигурување. Но, ти удриш во акции брокер и ќе се тужени за $ 3 милиони. Ако имате сопственост на вашата куќа и инвестициски имот во ваше сопствено име, адвокатот тужи вас лесно ќе ја најдете вашата куќа и сите други својства во јавните книги. Ако поседувате дом, тоа покажува некоја финансиска стабилност и адвокатот ќе биде многу поверојатно да поднесе тужба.

Противничкиот адвокат веднаш може да го повлече шерифот пред вашата куќа, тресне на вратата додека јадете вечера и ви ја предадете вашата судска постапка пред сите ваши соседи. Меѓутоа, кога имате куќа во доверба во земјата, вашата сопственост е скриена. Довербата на вашата земја не мора да биде поднесена во јавните книги. Таа ја задржува вашата сопственост приватна. Никој не мора да знае дека си сопствената куќа, туку ти.

Што е доверба во земјата?

Земјата доверба има четири компоненти: Број 1 е settlor. Тоа ти си затоа што ти е оној што некој ја создаде довербата. Бројот 2 е старател. Довербата ја ограничува контролата на доверителот според условите на довербата. Ова може да биде сестра или вдовица, доверлив пријател или член на семејството. За да ја подобрите вашата приватност, најдобро е да одберете некој без твоето презиме. Сите верувања имаат потреба од повереник, но со ваков вид доверба, довербата го диктира нивниот опсег на контрола. Бројот 3 е корисник. Тоа е оној кој ги прима сите придобивки од довербата. Тоа е ВИЕ (или едно или повеќе лица или компании што ги назначувате).

Корисникот може да ја има целата контрола. Корисникот може да управува кога имотот е купен и продаден. Покрај тоа, корисникот е оној кој може да го рефинансира имотот или може да го наплати приходот од наемнина од инвестициски имот. Конечно, бројот 4 е корпус на довербата. Корпусот е капитал или главнина (предмети од вредност) во рамките на довербата.

Предности на земјиште Доверба

Одлично е што сите врвни даночни придобивки остануваат во такт. Со правилно структурирана доверба, кога ја продавате куќата, даночните бенефиции остануваат. Ако сте живееле во домот за две од последните 5 години, не мора да плаќаат даноци за добивката кога продавате до $ 250,000 за профит за едно лице или $ 500,000 за брачна двојка, кога е структурирана правилно.

Она што сте го постигнале е приватноста на сопственоста.

Што ќе рече Кредиторот?

Актот за депонирање на Гарн-Сен Жермен од 1982 конкретно им овозможува на еден да го стави сопствениот имот во типот на доверливост на земјиштето на кое се однесуваме, без да ја активираме клаузулата долж родова продажба. Тоа значи дека може да се пренесе хипотека на имотот на земјиштето доверба без мешање од банката. Ова е случај се додека заемопримачот останува корисник, имотот се состои од помалку од пет станбени единици, довербата може да се отповика и да не ги пренесува правата на користење на други лица.

Гар-Сент Жермен Депозитар
Институции акт на 1982

НАСЛОВ 12> ПОГЛАВЈЕ 13 § 1701j-3

§ 1701j-3. Преземање на забрани за време на продажба

(г) Исклучување на одредени трансфери или
одредби

Во однос на заем за недвижен имот
обезбедени со залог на станбен недвижен имот кој содржи помалку од пет
живеалишта, вклучувајќи залог на акциите доделени на старателска единица во а
кооперативно домување корпорација, или на станбени произведени дома, а
давателот не може да ја користи својата опција во согласност со клаузулата за продажба што следува по-

(8) трансфер во доверба на интер вивос во
кој заемопримачот е и останува корисник и кој не се однесува на а
пренос на права на искористеност на имотот; или

(inter vivos trust = доверба создадена во текот на животниот век на доследникот.Достојателот е оној кој ја создал довербата. Видот на довербата на земјиштето на која се повикувате е доверба на inter vivos.)

Каде можам да користам земска доверба?

Луѓето користат земјиште доверба во сите држави на 50. Некои државни закони не даваат конкретна референца за доверба во земјата, но луѓето ги користат во сите држави. Некои луѓе прават грешка да кажат: "Земските верувања не се споменуваат во законите на мојата држава, па затоа не се легални". Па, каде се законите кои велат дека некој може да носи црвени чевли? Регрун на троседот? Пијте од кадрава слама? Не е сè што правиме, туку ги кодифицираме законските книги. Заеднички закон, наспроти законски закон, е како законот и другите вообичаени практики се интерпретирани и најчесто прифатени во текот на годините. Довербата е дел од обичајното право што е општо прифатено во текот на вековите, освен ако не постојат законски закони против нив. Не постојат закони, како на ова пишување, во било која од државите на 50 во САД кои се спротивни на употребата на земјиштето фондови.

Примери за тужби за недвижности

Еден од нашите клиенти имаше сосед одат во дворот на една од нивните куќи. Таа го скрши глуждот, доживеа згрутчување на крвта и умре. Тие беа тужени за сè што имале повеќе од она што можело да го покрие нивното осигурување. Ако тие сториле нешто, поседуваат имот во земска доверба која веројатно не би се случила. Тоа не е дека довербата ја елиминира одговорноста. Тоа е тоа, начинот на кој ја структурираме вашата доверба во земјата, никој не треба да знае дека сте заинтересирани за доверба во сопственост, но ВАС. Значи, тоа е мистерија за кого адвокатот ќе тужи. Тие ќе треба да потрошат многу пари за да дознаат дали вреди да ве тужат.

Еден од соработниците во нашата канцеларија го купи својот прв имот во државата Вашингтон. Тоа беше уништена станбена зграда 6-единица. Тој ангажирал изведувач за да го реши тоа. Но, конвекторот се покажа како конструктор. Тој влезе во правна битка која траеше 4 години и го чинеше $ 157,000. Ако само што направил едно свое сопствено својство во земска доверба, наместо во свое име. што веројатно не би се случило. Но, наместо тоа, противниците видоа дека тој поседувал дом и инвестициски имот, па затоа решиле да тужат.

Значи, вашето земјиште доверба сопственик на вашиот имот може да ви даде приватноста за да ве заштити од губење на вашиот дом, вашиот автомобил, вашата банкарска сметка и има 25% од вашиот иден приход garnished за следните 20 години. Повторно, самото тоа не е уред за заштита на средства. Целта е да го заштитите вашиот недвижен имот од љубопитните очи. Наместо да го задржите насловот на недвижниот имот во вашето име за сите што треба да ги видите, тоа обезбедува бариера помеѓу вас и оние кои немаат ваш најдобар интерес на ум. Така, тоа може да ја намали можноста дека ќе се покрене тужба против вас.

Што треба да направам?

Компании за повикување инкорпорирани да зборуваат со претставник. Откако ќе нарачате, ние ќе ви испратиме е-пошта на прашалникот за вашата доверба во земјата. Ќе го пополните прашалникот и ќе го вратите по факс. Вашите документи ќе бидат подготвени. Ќе се создаде доверливо дело, кое е приближно 12 страници. Вие го чувате ова во вашата датотека кабинет дома или во сеф. Договорот за грант, преносот на имотот од вашето име на вашата доверба исто така ќе биде подготвен. Овој документ е снимен во канцеларијата на округот рекордер во округот каде што се наоѓа имотот. Доделувањето на кориснички интерес документ, кој пренесува корисни интерес во вашиот имот на компанијата, лице или жива доверба, исто така, ќе бидат вклучени ако ја изберете оваа бесплатна опција.