Живеат доверба наспроти волја

Услуги за стартување на нови бизниси и услуги за заштита на лични средства.

Добијте инкорпорирани

Живеат доверба наспроти волја

Живиот фонд е документ кој се состои од три главни партии:

 1. На доследникот кој има доверба основана.
 2. Повереникот, кој управува со довербата.
 3. Корисниците кои имаат корист од довербата.

Ако се работи за брачна двојка, жива доверба типично ќе каже дека средствата на доверба одат кај преживеаниот брачен другар, а потоа и кај нивните деца, кога и двете минуваат. За поголеми населби, постојат А / Б фондови каде што Trust A пренесува половина од средствата да одат на преживеаниот брачен другар. Другата половина оди во доверба Б, а преживеаниот сопруг го добива приходот од инвестицијата од довербата Б. Кога и двете умираат, Trust A и Trust B трансфер на наследници, удвојувајќи го износот што може да се пренесе без данок на имот.

Што е волја?

 • Името на извршител кој ќе работи со судовите за да ја изврши волјата.
 • Може да се видат старатели за малолетни деца.
 • Инструкции за плаќање на долг и даночни сметки.
 • Одредби за животни
 • Може да дејствува како додаток на жива доверба
 • За разлика од жива доверба, често е потребно многу време за извршување
 • Мора да се обработи преку судницата
 • Трошоци и скапи трошоци за судски трошоци и судски трошоци
 • Судијата мора да го одобри

Еве како треба не користете волја:

 • Пропишување услови за пренос на имот (Фред мора да добие докторска диплома пред да ја добие мојата штедна книшка)
 • Инструкции за распоред на погреб
 • Оставање средства за миленичиња
 • Изработка на аранжмани спротивно на законот

Три главни животни фондови

 1. Избегнувајте проба

  Probate е правен процес на дистрибуција на имотот од оној кој починал на другите. Во текот на процесот, судовите ги дистрибуираат побарувањата за решавање на имотот. Најчесто, постојат адвокатски такси, како и судски трошоци поврзани со земање волја преку пробен период. Покрај тоа, оние кои треба да ги примат средствата од волја не можат веднаш да ги добијат тие приходи; а не додека условниот суд ја одобрил дистрибуцијата. Овој процес може да ги врзува средствата од неколку месеци до неколку години.

  Ако вашите наследници ја носат својата волја до вашата банка и се обидуваат да повлечат пари по вашата смрт, банката нема да им дозволи да ги допрат средствата. Уставниот суд мора да му даде дозвола на банката. Со правилно подготвена животна доверба, од друга страна, тоа е друга приказна. Оние кои го именувате во доверба обично може да одат во банка, да донесат копија од вашата доверба, заедно со нивната идентификација и вашата потврда за смрт. Потоа тие можат веднаш да ги повлечат средствата во согласност со договорот за доверба.

 2. Заштита на тужби

  Заштита на тужби може да се даде на брачните лица кога средствата се чуваат меѓу две фондови. Средствата во правилно изготвената доверба за жената може да се изолираат од актите на сопругот, на пример.

 3. Засолнување на вашиот имот

  Можете да засолниште сите или голем дел од вашиот имот, кога ќе се усогласи со секции 2056 и 2041 од даночниот код на IRS.

Имајќи имот или пари во вашата отповикаща животна доверба не бара од вас да го промените федералното даночно поднесување. Аналогно е да носиш различна шапка во боја. Едноставно ги внесувате даноците на ист начин пред да ја имате довербата.

Живеат доверба наспроти волја

Како што е наведено погоре, жива доверба го избегнува скапоот и одземаат времетраење на условните процеси. Со жива доверба, откако settler умира или населби умираат, корисниците можат да добијат доверба средства без да добијат судовите и адвокати вклучени во процесот. Ова заштедува време и пари; можеби многу пари.

Некои држави наплаќаат значителни провизии, што претставува процент од бруто-вредноста на имотот. Еве што значи тоа. На пример, да речеме дека државата наплатува надоместоци од два проценти (2%) од бруто имот. Вие го наследувате $ 2 милион дома. Ајде да претпоставиме дека дома, некако, има хипотека од милион долари од ХНМХХ, снимен против него. Така, постои нулта капитал. Така, судовите би можеле да соберат два проценти од бруто-вредноста на имотот, или $ 2 во провинични давачки за тој нула сопственички дом. Ако домот е во жива доверба, вие (или вашите наследници) ќе го спасивте четириесеттиот.

Ако некој ја оспори волјата, таксата на адвокатот може да биде запрепастувачка. Неверојатно е колку често овие наследни битки можат да ги претворат љубените браќа и сестри во смртни непријатели. Видовме имотно-битките со кои се соочуваат милиони долари и со децении се лечи преку судовите.

Накратко, од искуство, ние откривме дека живите фондови им служат на нашите клиенти многу подобро од волја како главна алатка за планирање на имот. Тоа ги спасува огромни главоболки, време и да, пари. Значи, ние обично поставуваме жива доверба како главен инструмент. Тогаш ние поставивме волја како дополнителна алатка за оние предмети кои ненамерно биле ставени во доверба.

Како да се стават имотот во жив фонд

 1. Вие го промените насловот на имотот. На пример, одите во вашата банка и доведете доверлив документ. Потоа побарајте од банкарот да ги пренесе вашите сметки во вашата доверба. За недвижен имот, можете да го пополните едноставното "откажување од побарувањето" и да го пренесете вашиот недвижен имот од вашето име во вашата доверба. Често, луѓето ќе користат друг вид доверба што сите ние ја имаме земјиште доверба да поседувате недвижен имот.
 2. Вие го наведете имотот на "распоредот" А.'"Распоредот" А "е парче хартија што обично е прикачено на задниот дел од вашата доверба. Тоа едноставно го опишува имотот што сакате да го вклучите во вашата доверба. На пример, "Кафеавата кафеана" или "Црвениот антички часовник од Германија" или "Мојот Хјулит-Пакард модел на печатач # JJ54436". Секој пат кога ќе го смените распоредот "А", најдобро е да го заверат нотар. Многу луѓе го ажурираат нивниот распоред "А" еднаш годишно или кога купуваат скапи предмети.

Често е најдобро да се направи и двете од горенаведените кога е можно. На пример, прашајте го вашиот банкар да го смени насловот на вашата банкарска сметка во името на вашата доверба. Дополнително, можете да наведете "сметка на Банката на Америка # 00533-01242" на вашиот распоред "А." Ова е дополнително корисно да ги водите вашите наследници на вашите различни банкарски и инвестициски сметки.

Отстаплив Живо доверба

Можете да ја менувате вашата отповикачка доверба во секое време. Можете да бидете повереник. Повереникот е оној кој управува со довербата и има законско право на сопственост во доверба во корист на друго лице - или себеси. Повереникот исто така е обврзан да ги следи упатствата наведени во доверливиот документ. Тоа е, можете да ја контролирате вашата доверба. Корисниците можете да ги менувате онолку пати колку што сакате. (Корисници се оние кои ги добиваат средствата од вашата доверба - обично по твојата смрт.) Ако сакате, може да имате друго лице или компанија да дејствува како повереник. Според документот за доверба, тие генерално ги извршуваат должностите под ваша насока. Можете исто така да го промените тоа кој сте станал управник во секое време. Можете да ставите пари или имот во вашата доверба или да ја извадите од доверба.

Многу луѓе кои имаат недвижности фарми насловот секој имот во името друга доверба. Потоа тие имаат компанија која обезбедува услуги на доверител како застапник. Довербата има име кое не е поврзано со оној кој има воспоставено доверба. На пример, Компанијата инкорпорирана доверба # 24775. Значи, ако некој изврши наслов во јавна евиденција, не се појави името на оној што има корисен интерес во сопственост.

Заштита на имот и планирање на имот

Сопственоста на имотот во отповикаща животна доверба не ви дава повеќе вистинска заштита од тужби отколку сопственик на ист имот во свое име. Затоа многу ја користат довербата во животот во комбинација со уред за заштита на средства. Многу луѓе имаат титула за нивните ограничени партнерства или ДОО во нивната доверба. На пример, родителите го задржуваат својот 15% општ партнерски интерес за нивната доверба. Тогаш нивните деца го делат преостанатиот интерес на 85% за ограничено партнерство.

Живата доверба не обезбедува заштита на средства од лични тужби. Правилно структурирано друштво со ограничена одговорност или ДОО може (види погоре). Потоа, кога ќе поминете, вашиот општ партнерски / менаџерски интерес може да им се обрати на оние што ги именувате, како што се вашите деца. И тоа го прави без да мора да поминат низ скапи и одземаат многу време процедури.

Високо препорачуваме детално да ги разгледате сите фондови со специјализиран специјалист за планирање на имот. Направете го тоа пред да ги спроведете во вашиот имот и / или финансиски план. Законите се разликуваат и се менуваат од време на време и вашите специфични потреби може да варираат. Можете да ги користите броевите и формуларот за пребарување на оваа страница за повеќе информации.