Ограничено партнерство со ограничена одговорност

Услуги за стартување на нови бизниси и услуги за заштита на лични средства.

Добијте инкорпорирани

Ограничено партнерство со ограничена одговорност

Предности на Програмата за доживотно учење

Што е LLLP?

LLLP е ограничено партнерство со ограничена одговорност. Еве две големи придобивки на овој ентитет. Прво, ги штити партнерите од одговорност кога партнерството е изложено на тужба. Второ, тоа обезбедува заштита на средствата. Тоа е, кога некој тужи партнер, лично, го заштитува имотот во рамките на партнерството од преземање од страна на пресудниот доверител на партнер. Значи, дали тужбата доаѓа од рамките на компанијата или директно се поврзува со партнерот, ДПЛП може да обезбеди правна бариера.

Овој тип на партнерство, исто така, обезбедува ограничена одговорност за генералните партнери на партнерството со ограничена одговорност. Ова е за разлика од ограничено партнерство, каде што генералните партнери се заеднички одговорни за сите обврски на партнерството. Ограниченото партнерство и договорот за ограничено партнерство остануваат во сила. Долгогодишната историја на судска заштита на средствата предвидена со ограничени партнерства се користи за да се обезбеди поддршка на заштитата на средствата својствени за законот за овој ентитет.

златна портфолио корпоративен комплет

Воспоставување ограничено партнерство со ограничена одговорност

Во повеќето држави, ограничено партнерство може да се регистрира како ограничено партнерство со ограничена одговорност. Ограниченото партнерство може да стане ограничено одговорно партнерство со гласање и дополнување на партнерството. Во повеќето држави партнерството ќе продолжи како исто правно лице што постоело порано.

Од ова писмо, ограниченото партнерство со ограничена одговорност е признато во следните држави:

 • Алабама
 • Аризона
 • Арканзас
 • Колорадо
 • Делавер
 • Флорида
 • Грузија
 • Хаваи
 • Ајдахо
 • Илиноис
 • Ајова
 • Кентаки
 • Мериленд
 • Минесота
 • Мисури
 • Монтана
 • Невада
 • Северна Каролина
 • Северна Дакота
 • Охајо
 • Оклахома
 • Пенсилванија
 • Јужна Дакота
 • Тексас
 • Вирџинија
 • Вашингтон
 • Вајоминг
 • Американски Девствени Острови

Многу други држави почнуваат да го признаваат Limited Partnership Limited Partnership. Иако Калифорнија нема државен статут со кој се овозможува формирање на Калифорниска програма за доживотно учење, таа ги признава LLLPs формирани според законите на друга држава.

виртуелна канцеларија

Предности

Генералните партнери имаат ограничена одговорност слична на акционерите на корпорацијата. Не ги менува придобивките од партнерството, како што е оданочувањето на партнерството кое не е достапно за оној кој ги вклучува. Ја намалува потенцијалната одговорност на генералниот партнер.

судии gavel

Заштита на средствата

Законот за ограничен капитал за заштита на средства покажува огромна историја на "судска пракса" што докажува дека ЛП обезбедува заштита на средствата кога се тужени сопствениците на ЛП. Сепак, ЛП има законски ранлив "општ партнер". Кога бизнисот е тужен, овој ентитет со себе ја носи силната заштита на средствата својствени на статутите на ПП и, исто така, ја има предноста да обезбеди заштита од одговорност за оној кој ја зазема позицијата "генерален партнер "Во име на доживотното учење.

правни истражувања

Обука

Да се ​​формира доживотно учење е нешто слично на инкорпорирање. Посебни статии се поднесуваат до државната власт. Правни завршетоци се како што следува: Limited Liability Limited Partnership, LLLP или LLLP

Информациите презентирани на оваа веб-страница се дизајнирани да обезбедат точни и авторитативни корисни информации и истражувачка поддршка во врска со предметната област. Се претпоставува дека претпријатијата инкорпорирани не се занимаваат со правна, сметководствена или друг професионален совет. Доколку се бара правен совет или друга стручна помош, треба да се побараат услуги на стручно лице.