Невада Asset Protection Trust

Услуги за стартување на нови бизниси и услуги за заштита на лични средства.

Добијте инкорпорирани

Невада Asset Protection Trust

Што е доверба за заштита на средствата од Невада?

Довербите за заштита на средствата од Невада се саморасположени трудови на патници. Ова значи дека можете да намирите доверба, како и да имате корист од средствата. Покрај тоа, можете да ги направите и двете и да уживате во заштита од идните доверители или тужби. Откако ќе префрлите средства во Доверба за заштита на Невада, откако поминаа две години, довербата го штити вашето богатство од доверителите. Ако го објавите трансферот на средства во доверба, на пример во еден весник Невада, тој ја намалува таа временска рамка на шест месеци. Така, откако ќе истече статутот на ограничувања, довербата ги заклучува вашите средства внатре. Така, вашите доверители не можат да ги достигнат да задоволат пресуда.

Постојат многу малку ограничувања за клиентите со доверба; се додека не сте ја утврдиле довербата да измамите познати доверители и ги исполнувате едноставните оперативни формалности, заштитното законодавство на Невада може да ви обезбеди респектабилни придобивки за заштита на средства. Најмалку еден управник треба да биде жител на Невада кој е одговорен за водење евиденција за доверба, за пополнување на даночни барања. Некој во Невада треба првенствено да ја администрира довербата. Некој во државата Невада треба да биде примарен администратор на довербата.

Услуги на Невада

 • Фондови за заштита на средства
 • Корпорации и ДОО
 • Канцелариски програми
 • Услуги за приватност
 • Воспоставување банкарска сметка
 • Програми за деловни кредити

Ние нудиме најмногу Невада
услуги, како и бесплатни
консултации: 1-888-444-4812

Заштита на богатството и значителна контрола

Договорниците за доверба (вие) имаат значителна контрола (моќ) во активностите на доверба, особено за тоа како управникот врши распределување за да им верува на корисниците. Не можете директно да нарачате управник да изврши редовна исплата на доверителот за доверба. Ако можеш, судијата може да те присили да ја искористиш таа моќ да ги насочиш средствата кон твоите легални непријатели. Сепак, можете да побарате да се направат дистрибуции. Плус, можете да имате право на вето над дистрибуциите до други корисници на доверба. Ова им овозможува на доверителот за доверба да остане на седиштето на возачот за време на распределбата на средствата. Имате можност за должина на оружје да влијаете врз времето и количината на распределби на себе.

Друга карактеристика на умот, вградена во овие закони е можноста Доверителот за доверба да послужи како „управник на инвестицијата“. Како таков, можете еднострано да управувате и инвестирате средства од доверба. Друга карактеристика е моќта да го отстраните и замените вашиот управник на Невада. Конечно, можете да утврдите како довербата ги дистрибуира средствата кога преселбата ќе помине низ она што ние го нарекуваме „моќ на именување“.

Арената за доверба во заштитата на средствата е прилично нова во САД и само неколку држави го донесоа законот за доверба во заштитата на средствата. Експертите веќе долго време ја познаваат Невада како деловно-надлежна надлежност со поволни закони за корпорации и ДОО. Судови кои докажаа дека ја поддржуваат корпоративната превез. Сега, Невада излезе од предниот дел како домашна надлежност на избор за решавање на довербата за заштита на средства. Willе поминат неколку години пред да се развие судската пракса. Сепак, законите на Невада се јасни за заштитата што ја даваат на соодветно воспоставена и решена доверба за заштита на средствата.

Зошто Невада?

Се вели дека Невада нуди најдобра правна рамка за создавање и одржување доверба за заштита на домашни средства. Во 2010, довербата за заштита на средствата од Невада доби оценка А + од списанието „Форбс“, најдобра во нација и единствена држава која постигна А + од 13.

 • Нема државни даноци
 • Нема државни даноци на компанијата
 • Најкраток статут на ограничувања во преносот на средствата (2 години), што може да биде колку што е 6 месеци доколку правилно се спроведе
 • На сите доверители им е забрането пристапот до средства од доверба, вклучително алиментација, поддршка за деца, пресуди итн.
 • Највисок доказ стандард; секој доверител што го предизвикува трансферот на средства мора да обезбеди јасни и убедливи докази за намерата за измама

Заштита на домашни средства

Ве молиме имајте во предвид, довербата за заштита на средствата во Невада е пред се за жителите на Невада со средства врз основа на Невада. Прецедентното право не изгледа многу поволно ако населбата живее во друга држава. Видовме судии како велат: „Не ми е грижа дали Невада ги има овие статути. Ги немаме тука во Калифорнија, Newујорк, итн. Затоа, наложувам управникот да ги преврти средствата.

Па, што е решението за жителите кои не се Невада? Па, нашата организација има и единствена нација „Trigger Trust“ на нацијата. Тоа е довербата е домашна доверба за заштита на средствата со седиште во САД, сè додека не се погоди правниот принуда. Тогаш доверителите одлучуваат да ја активираат клаузулата за бегство и да ја претворат довербата во најсилната алатка за заштита на средства на светот .... Нашата лиценцирана, поврзана адвокатска фирма „Остров Кук Остров“ отколку чекори како управник. Повереник на Невада треба да се упати во наредбите на судот во САД. Од друга страна, со странски управник, од нив не се бара да ги следат наредбите на странскиот суд и можат да одбијат да му ги предадат довербата на вашиот легален непријател.

Доверба на доверба

Адвокатите и компаниите за доверба воспоставуваат доверба во Невада. Може да повикате еден од горенаведените броеви и да поставите прашања од нашите стручни консултанти кои ќе ви помогнат да ве водат и да одговорат на вашите прашања. Алтернативно, можете да пополните еден од формите за бесплатни консултации. Еден од нашите адвокати може да подготви доверба што е специфична за вашите потреби.

Диверсифицирајте го вашиот план за заштита на имотот

Доколку веќе имате план за заштита на средства, доверба во Невада или уште подобро, доверба во активирањето, нуди разновидност на вашата стратегија. Врвните правни фирми за заштита на имотот во светот препорачуваат ширење на вашата заштита на богатството во повеќе возила за заштита на средства и во повеќе надлежности за заштита на имотот. Ова ќе го натера вашиот легален противник да се бори против битката на повеќе фронтови, додавајќи огромен трошок на правните трошоци за извршување на вашето богатство. Доверба од Невада или активирање на доверба може да го комплиментира секој план за заштита на средства, оф-шор или домашен.

Разговарајте со професионалец за деловни услуги во Невада денес, бесплатни консултации за време на нормалното работно време, јавете се на 1-888-444-4412