Изградете корпоративни кредити

Услуги за стартување на нови бизниси и услуги за заштита на лични средства.

Добијте инкорпорирани

Изградете корпоративни кредити

Сеопфатен водич за корпоративните кредити, воспоставувајќи бизнис кредитен профил и стекнување кредитни линии од заемодавачите. Градење бизнис кредит не е лесно да се направи сами, но со малку помош можете да имате корпоративни кредити порано отколку што мислевте. Постојат неколку работи кои треба да се избегнат, како и многу основни предмети кои не можат да се занемарат. Ние ве однесеме за рака и ве водиме преку овој комплициран процес.

Корпоративен кредит градител

Подготовка за процес на корпоративно кредитно градење

Ние го документираме процесот на воспоставување бизнис кредитен профил, сè до отворен банкарски кредит, повеќе деловни кредитни картички и неколку кредитни линии со добавувачи. Сето ова започнува со поставување на темел за креирање на вашиот кредитен профил и процесот на аплицирање со заемодавателите, вршејќи ја вашата длабинска анализа. Мора да се осигурате дека вашиот бизнис е подготвен за процесот на градење на кредитите - ако започнете без да ги извршувате овие задачи, ризикувате да започнете или уште полошо, да ги обележите лошиот кредитен / висок ризик од агенциите за известување. Важно е да ги разберете и да ги завршите овие чекори за да го изградите кредитниот профил на вашиот бизнис.

Чекор 1 - пребарување со кредитни име со Dunn и Bradstreet

Со пребарување на D & B за деловни имиња, можете брзо да дознаете дали бизнисот со исто име има кредитна историја. Со користење на напредно пребарување, можете да ја пребарувате базата на податоци D & B на национално ниво. Зошто е важно да се најде Дан и Бредстрит? Ако сакате да го завршите процесот на кредитна изградба на бизнис, а подоцна да дознаете дека една компанија со исто име (можеби во друга држава) имала кредитен профил со слаба кредитна историја со висок ризик или висок кредитен ризик, би можеле да најдете дека морате да го надминете тоа кога вашиот името на компанијата се пребарува.

D & B Business Name Search

Откако ќе потврдите дека вашето деловно име е единствено со D & B, можете да продолжите со процесот на градење на кредитниот профил. Ако најдете компанија со исто име, може да размислите за измена на вашата евиденција на компанија за да изградите кредит под име на претпријатие кое веќе не е во употреба.

Чекор 2 - пребарување на име на ентитет име

Следниот чекор е да го проверите името на вашиот ентитет против сите регистрирани лица во државата. Можете да го направите тоа со одење во секретар на секоја држава или канцеларија на Комисијата, веб-сајт или центар за повици и да ја проверите достапноста на име, или можете да користите онлајн алатка. Постојат достапни алатки за пребарување за кредитни и финансиски записи, како и регистрирани деловни субјекти. Ова едноставно пребарување ќе ве извести дали постои друг регистриран деловен субјект кој го користи истото име во друга држава.

Пребарувањето треба да се спроведува без корпоративен идентификатор, што значи само името на ентитетот без "Inc", "LLC", "Limited", "Corp" итн. Со ова пребарување ќе ја најдете вашата компанија наведена и може да видите информации за јавни записи, како на пример кога е формиран ентитетот, адресите на типот и регистрираното лице.

Чекор 3 - проверка на прекршување на трговска марка

Исто така, ќе сакате да ја проверите базата на податоци за електронска база на податоци за заштитни знаци (TESS) за точно совпаѓање на името на вашиот ентитет. Овој тип на пребарување генерално ќе покаже многу резултати. Она што го внесувате во форма е парсирано и скратено за широко натпревар. На пример, ако барате "Бизнис кредит", ќе ги видите резултатите како "CU BIZSOURCE" кој нема "деловен кредит" во името или описот на стоки и услуги, меѓутоа "бизнис" и "кредит" се, што ќе даде резултат, дури и без точно совпаѓање.

Систем за електронска пребарување на трговски марки (TESS)

Заштитените марки ќе бидат регистрирани и LIVE или DEAD, во овој случај, сакате да ги гледате живите трговски марки со точно совпаѓање на вашето име на фирма, со цел да се осигурате дека нема конфликт. Друго внимание е дека трговските марки се доделени категории, па можете да имате ознака за збор регистрирана за вашата индустрија или сектор, а друг ентитет може да ја регистрира истата секвенца на зборови во друга категорија за други цели.

Чекор 4 - пребарување на име на домен, адреса на веб-страница

Треба да го регистрирате името на вашата фирма како домен, по можност со продолжување на ".com". Проверете било кој домен регистратор на услуги за име на домен. Името на вашиот домен може или не може да го вклучи вашиот корпоративен идентификатор. Значи дека ако името на вашата фирма е "Најдобри менаџери на проекти, Корп", ќе побарате да се регистрирате "www.bestprojectmanagerscorp.com" или, пак, "www.bestprojectmanagers.com" за оваа намена.

Register.com Проверка на достапност на домен

Ова не мора да биде примарното име на домен што го користи вашата компанија за бизнис. Следејќи го погоре примерот, може да користите алтернативно име на домен, но сепак важно е дека името што ќе го градите ќе биде регистрирано за вас.

Чекор 5 - Листа на директориуми на супер-страници

Бидете сигурни дека имате деловна листа во бизнис-директориумот Superpages. Ако не, можете да креирате еден бесплатно. Ова трае само неколку минути и не чини ништо. Можете да креирате сметка и да го додадете вашиот бизнис во директориумот со следење на линкот подолу. Ако го најдете вашиот бизнис, проверете дали информациите се ажурираат со вашите тековни детали за контакт и локација.

Superpages Бизнис Директориум оглас

Постојат неколку опции за да бидат наведени вашиот бизнис, за таа цел, едноставно имате име на вашето име во директориумот со вашите тековни информации за контакт.

Name Conflict Solution

Ако вашето име на ентитет е во конфликт со некоја од горенаведените проверки, треба да размислите за менување. Постојат неколку опции за вас, од DBA, членови на амандман и поднесување на нов деловен субјект. Можете да ја повикате 1-800-компанијата и да побарате помошник за продажба за да ви помогнеме со ново име на ентитетот. Пред да извршите промена на името на претпријатието или да регистрирате нов деловен субјект, треба да ги завршите чекорите погоре, за да обезбедите безбедно со него да креирате бизнис кредитен профил.

Продолжете со следниот чекор Градење корпоративни кредити - дискусија за видовите на деловните субјекти >>