Како да се обратите јавно - ИПО, Обратно спојување и јавните обвивки

Услуги за стартување на нови бизниси и услуги за заштита на лични средства.

Добијте инкорпорирани

Како да се обратите јавно - ИПО, Обратно спојување и јавните обвивки

Оди јавно

Јавувањето на јавноста е едноставно процес на продажба на акциите на акции, кои претходно беа во приватна сопственост, на членовите на општата јавност. Процесот е комплициран, во голема мера регулиран и има многу придобивки, земајќи ја вашата компанија јавно:

 • Ви помага да ја развивате вашата компанија побрзо со обезбедување дополнителни финансиски средства.
 • Ви помага да привлечете и да ги задржите врвните луѓе со разумни плати (преку акции опции).
 • Растете ја вашата компанија побрзо со привлекување познавања, искусни одбори на директори.
 • Подигнување на капиталот побрзо и со помали трошоци.
 • Ја зголемува ликвидноста за вас и вашите инвеститори.
 • Отпушта капитал и создава пазари што можат да се користат за стекнување на други компании и формирање стратешки вложувања со други компании.
 • Ја зголемува вашата стапка на раст со зголемување на вашата способност да се натпреварувате за големи договори.
 • Може брзо и значително да ја зголеми вредноста на вашата компанија.
 • Намалувате своја сопствена инвестиција во вашиот бизнис, правејќи го повеќе вредно, на тој начин зголемувајќи ја вашата лична рентабилност.
 • Го зголемува статусот на вашиот бизнис, со што полесно е да се привлече нов бизнис.

Ако веќе имаш јавна компанија, можеме да помогнеме да ја зголемиме вредноста и профитабилноста на вашата компанија и да ви помогнеме да ги заштитиме имотите од тужбите.

Имај на ум; тоа не е само за подигнување на пари. Тоа е исто така да се биде сигурен во тоа
компанијата е добро управувана и управувана. Главните извршни директори работат во корист на
акционери. Чувајте го нивниот најдобар интерес на ум и тие ќе го насети вашиот мотив и повеќе луѓе ќе бидат привлечени кон вашата организација. Тоа е долгорочно гледиште кое е важно, а не еднократен истрел. Ќе ви треба правилно структурирана корпорација, здрав бизнис план и познавања за да го спроведете. Без разлика дали сте во САД, Германија, Кина, Канада или на друга локација, барајте помош.

Со што ви треба помош?

 • Дали сакате да ја зголемите продажбата?
 • Дали треба да ги намалите трошоците?
 • Дали сакате да стекнете други бизниси и да барате добри кандидати?
 • Дали ви треба подобар бизнис план?
 • Што е со рекламирањето и маркетингот? Треба помош?
 • Дали ви треба добар систем за поддршка и листа на познавања?
 • Што е со заштита од луѓе "крадење" на вашата акција?
 • Сакате да работите со компаниите S & P 500?
 • Сакате да го добиете вашето име таму до јавноста на ефективен начин?
 • Дали сакате да ги симнете розовите листови и да се движите во поголема размена?

Еве како да започнете

 • Постои аранжман во кој можете да го финансирате процесот на "одење јавно".
 • Visa, MasterCard, American Express и Discover се исто така прифатени.
 • Процесот исто така може да ви даде пристап до заем за потпис од $ 50,000 во рок од еден ден (во зависност од одобрувањето на заемодавачот) и,
 • Многу поголеми заеми во зависност од средствата и готовинскиот тек, ако вашата работа е нагоре и
  трчање.

Во многу случаи, можеме да организираме Венчлен капиталистите да го финансираат процесот на одење во јавноста, во зависност од нивниот поглед на потенцијалот на вашата компанија.

Откако ќе ја преземете вашата компанија јавноста, постои цела екипа на упати што сме ги договориле да го зголемиме нивото на успех. Има луѓе со кои имаме долгогодишни врски кои ние ги користиме или би ги користеле лично и добро се одржале за други компании. Еве делумна листа:

 • Рекламирање агенти кои знаат што добива најдобри резултати по најниска цена.
 • Бизнис планери
 • Вработени на вработени
 • Консултанти за маркетинг
 • Експерти за менаџмент
 • Специјалисти во спојувања во превземања
 • Оние кои ќе ви помогнат да развиете бизнис се занимава со компаниите S & P 500

Ние сме биле во деловна активност повеќе од 100 години

Искуството се брои. Јавноста е високо регулиран процес. Значи, сакате да зависат од оние кои ви помагаат. Важно е да се чувствуваме уверени дека ги знаат незгодите и испадите на процесот преку огромно искуство. Нашиот тим е специјализиран за работа во рамките на законите за хартии од вредност и направи добро носена патека до брза и успешна понуда.

Еве неколку предности за некој што реши да излезе во јавноста:

 • Ослободи капитал и ликвидност
 • Ја зголемува вредноста на деловната активност.
 • Многу е полесно да соберете капитал кога имате јавно претпријатие.
 • Може да користи акции за да плати за услуги како што се рекламирање, промоција на производи, и други
  услуги и залихи на други компании.
 • Многу полесно е да се здобијат со други компании - со купување на компанијата со акции.

Вести за излегување во јавноста

Директното јавно понудување (ДПО) може да има значителни предности во однос на ИПО. Со IPO мора да се објави колку компанијата ќе собере преку продажба на акции. Ако таа сума не се собере, понудата не може да се заврши. Сепак, со ДПО не постојат исти ограничувања и има многу поголема флексибилност затоа што не се бара да го соберете износот на капиталот што го предлагате во вашата понуда како што би морале во ИПО.

Значи, ако планирате или размислувате да излезете во јавноста и сакате да знаете повеќе за тоа како функционира процесот на регистрација на ДИК, вклучувајќи јавна школка или обратно спојување, пополнете го образецот десно и некој ќе разговара за ова со вас. Можеме да видиме колку сакате, како и кога сакате да започнете со собирање капитал. Прашајте за тоа како да излезете во јавноста и да се распрашувате за обратно спојување. Помошта е достапна и во меморандуми за приватно сместување (PPM), како и
добивање на семенски капитал, почетен капитал, производители на пазарот, компании за школки и како да ја однесете ја вашата компанија во јавност. Исто така, дадени се информации за тоа како да се соберат капитал како јавно претпријатие законски и етички.

Кога целата работа е завршена, вашиот бизнис може да оди јавно, а вашиот бизнис, така, ќе стане јавна компанија. Ве однесеме за рака и ве шетаме низ курсот за пречки чекор-по-чекор низ процесот на станување јавно трговско друштво. Нашиот персонал за стручни лица за поддршка исто така може да ве ажурира за тоа како да направите обратно спојување со компанија за јавно тргувани школки. Може да се излезе во јавноста преку обратно спојување со јавна компанија за школки. Меѓутоа, ДПО обично е најпосакуваниот избор за повеќето луѓе.

Одете во јавноста со правилно промовирање и односи со инвеститорите

Правилните односи со инвеститорите имаат профит, правен мотив и мотив за мир. Значи, нашата фирма може да ви помогне да комуницирате правилно со инвеститорите и да ги промовирате берзата. За разлика од приватни компании, правилно поднесена јавна компанија сега може да рекламира директни јавни понуди до членовите на јавноста.

Со вашето јавно претпријатие можеме да ви помогнеме да преземете одговорност и да соберете капитал за кој ви е потребен бизнис за брзо и легално ниво.

Ние можеме да ви помогнеме да ја промовирате вашата деловна активност пред поголема публика отколку што сте биле досега.

Можете да тргувате со акции за рекламни услуги. Тогаш можете да го користите овој суштински бесплатно рекламирање и да го користите за да му дозволите на светот да знае дека сте јавна компанија. Повеќе луѓе ќе знаат за вас, па повеќе луѓе ќе купат од вас. Ова ќе ви помогне во вашата потрага по покачување на капиталот, бидејќи повеќе инвеститори ќе знаат дека вашата акција на компанијата е достапна за тргување.

Тековниот јавен процес

Повеќето луѓе не се запознаени со тоа како да одат јавно. Значи, ние го олеснуваме. Фразите како што се директното јавно понудување, првичното јавно понудување се познати, но малкумина се запознати со деталите за тоа како да одат таму за да стигнат. Што е производител на пазарот? Како најдобро да направите обратно спојување? Соберете капитал? Формирајте ја корпорација за јавни школки? Ова се прашањата на кои одговараме и овие се услугите што може да се обезбедат откако ќе се јавите.

Еден од првите чекори е пополнување на образецот за регистрација на S-1 и пополнување на истиот со
Комисија за хартии од вредност (ДИК). Откако ќе го одобрат поднесувањето, документите се поднесуваат со FINRA, Регулаторната власт за финансиска индустрија. Приоритетите и процедурите со процедурите за ИПО и ДПО ќе се постапува на професионален начин, како и со постапките за спојување на јавните школки, правило за регистрација на 15c211 и форма 8-K. ЕДГАР, која се занимава со електронски записи за собирање, анализи и преземање на податоците, се комплетирани правилно, така што се формира јавното претпријатие за школки, обратното спојување се случува правилно и успешно се собрани почетниот капитал или фондовите за раст.

Како што споменавме порано во статијата, најпосакуваниот метод е често DPO (Директно јавно понудување). Контактирајте и можеме да ви обезбедиме бесплатни информации за оваа тема, како и како да направите обратно спојување со јавна компанија за школки. Така, можете да научите како да ја изведете вашата компанија јавна, без традиционалниот трошок. Покрај тоа, можете да добиете совети за тоа како да ја објавите вашата компанија во јавност и зошто е толку полесно да соберете капитал со користење на јавно претпријатие за разлика од приватното.

Промовирање на вашата залиха - Ништо не е подобро од добра приказна

Добро IPO е за продажба на вашата приказна. Во суштина, добрата продажба е често добра
раскажување приказни, не би се согласиле? Еден од првите чекори е да се работи неколку дена на приказната. Стартувај го од други луѓе. Последователно, наместо да се барате со исти стари идеи, постојано ажурирајте ја вашата приказна. Луѓето купуваат со емоции и ги оправдуваат своите одлуки со логика. Бидете сигурни да вклучите и логичен увид што има смисла и емоционална sizzle што се движи молекулите на инвеститорот. Раскажете приказна што ќе ги натера луѓето да зборуваат.

Најдобра приказна

Навистина има само една приказна за да се раскаже група потенцијални инвеститори во ИПО: Како вашата компанија ќе ги заработи повеќе пари од следниот човек? Повеќето корпоративни службеници и многу членови на одбор се користат за презентирање пред клиентите. Но, имајте на ум дека, она што е важно за клиентот да знае и што инвеститорот сака да го знае е често различно. Значи, покрај тоа што зборувате за вашите производи и што можете да направите со нив, кога разговарате со инвеститорите, разговарајте за нивното рентабилност.

Ја напишувате приказната

Може да имате помош, но на крајот, приказната мора да ја напишете вие. Ова е работа на извршниот директор или CFO. Да повторам, луѓето купуваат со емоции и го оправдуваат купувањето со логика. Значи, ако приказната и има смисла и потекнува од твоето срце, така има длабоко и вистинско значење за вас, вашата публика ќе го сфати ова, може да се пресели емотивно да дејствува и лесно може да ја оправда нивната одлука.

Работевме со две компании кои беа и во високо-технолошката индустрија. Еден од извршните директори го запали полноќното масло подготвувајќи значајна и искрена презентација. Главниот извршен директор на другата компанија ги натера маркетинг луѓето да ја направат презентацијата. Придонесите беа презентирани и беа одвоени еден ден. Првиот, каде извршниот директор го имаше своето срце во презентацијата, отиде далеку над предвидениот опсег на цени. Вториот остана на дното. Постои добра причина за ова.

Спуштете го Hype

Ако некогаш сте ги виделе првичните испробувања на ТВ-шоуто „Американски идол“, каде судиите гледаат еден изведувач на пеење по друг, сте виделе дека Симон Коуел се гади кога кандидат шета да носи костум или користи некој друг трик. Тие не бараат талент, а не возбуда.

Институционалните инвеститори се исти. Можеби ќе видат од пет до десет нови предлози за инвестиции секој ден во неделата. Тие го виделе сето тоа. По некое време тие стануваат цинични и скептични и треба да ги решат многуте безвредни камчиња за да ги пронајдете неколкуте грутки од злато. Фонистичката хипербола не помага. Клучот е во првите неколку минути од вашата презентација. Тоа е кога повеќето ќе донесат одлука. Речиси толку важни се последните 10-15 минути за време на фазата на прашање и одговор. Инвеститорите сакаат да видат како се задржувате кога вашите идеи се жестоко оспорени.

Ова е прашање што секој извршен директор го поставува на пат: „Кој е твоето најголемо
предизвик? “Со други зборови,„ Што ве одржува во текот на ноќта? “Најдобар начин да одговорите е да ги исповедате вашите грижи и да ја известите публиката што знаете што правите за да ги решите проблемите.

Вашата презентација е обично 45 минути. Тоа е сè што имате. Затоа, испуштете ја бомбата и дајте им најдобар удар во првите три минути. Ова ќе ги натера да сакаат да седнат и да внимаваат во текот на следниот 42. Зошто сте различни?

Еве еден добар пример. Главниот извршен директор на компанија што измисли чистач на роботи разговараше со групата потенцијални инвеститори на овој начин: „Дозволете ми да ја започнам својата презентација со прашањето: Колку луѓе денес тука исчистија кат?“ Сите кренаа рака. „Колкумина од вас сакаат да го сторат тоа?“ Не кренаа раце. „Како и вие, има милиони луѓе ширум светот кои не сакаат да ги чистат своите подови. АБЦ роботика има производ да го реши тој проблем “.

Можеме да ви помогнеме најдоцна во врска со процесот на ИПО (почетно јавно понудување), обратно спојување, Правило 15c211, Регулатива Д, да важат јавни и јавни школки. Покрај тоа, остварете контакт со нас за информации за Меморандуми за приватни пласмани (ППМ), Правило 504, Правило 506, собирање капитал и почетен капитал, заштита на средства од тужби, како и формирање на нова компанија во САД и во странство.

Таму е уметност. Подигањето капитал може да биде лавиринт. Ја имаме картата. Дознајте што се случува кога една компанија излегува во јавноста и видете како може да ви помогне.

Learnе дознаете повеќе за тоа како една компанија излегува во јавноста и ќе се чувствувате пријатно да донесе одлука за правилниот пристап за вас. Значи, за повеќе информации и дефиниции, како и чекори за справување со обратно спојување, спојување на јавни школки или директно јавно понудување (ДПО), јавете се на бројот на горниот дел од оваа страница. Секако, ниту една од информациите содржани овде не треба да се смета за легална, даночна или друг професионален совет. Доколку е потребно, треба да се бараат услуги на лиценциран адвокат и / или сметководител.

Кога ќе бидете подготвени да одите јавно, контактирајте не. Работиме од 1906 и се познати ширум светот како лидери во формирањето на компанијата и излегуваат во јавноста.