Често поставувани прашања

Услуги за стартување на нови бизниси и услуги за заштита на лични средства.

Добијте инкорпорирани

Често поставувани прашања

Што е компанија со вградена компанија?
Кои се видовите на полица компании?
Каков рок на компанијата е во право за мене?
Што значи стареењето компанија
значи?

Дополнителни бенефиции за компанијата?
Што е компанијата Шел или Корпоративно
Школка?

Дополнителни веб-сајтови и информации
ресурси

Вклучете

Вклучете информации
Вклучете ЧПП

Што е компанија со вградена компанија?

Полица компанија е ДОО или корпорација која е формирана на претходно
датум. Вообичаено, нема да спроведе бизнис. Тоа не се одржува
средства, нема направено одговорност и допрва треба да издаде акции. Овие
корпорации се исто така познати како искусни полица компании. Кога
ќе купите компанија со вградени стари компании, вклучена во тоа
пристигнете во ваша посета со статијата за основање на датотека со печат
од страна на Владата со датумот на основање, како и:

 • Членови на основање
 • Документ "Акција на единствениот инкорпоритор" кој ја пренесува компанијата
  за тебе
 • Записници од состаноци (формулари за бланки за примероци)
 • Корпоративен комплет (рекорд книга)
 • Берза сертификати (празно, не-издадени акции)
 • Корпоративен печат
 • Корпорациски подзаконски акти (непотпишани форми)
 • А листата на корпорации ви овозможи да знаете ставки за да ја задржите вашата компанија
  во добра состојба
 • Сервисот за регистрирани агенти
 • CD со важни форми
 • Федерален даночен број
 • Други важни документи

Назад кон корпорацијата Рок
Најчесто поставувани прашања


Кои се видовите на корпоративните полици на возраст?

Рок и стари компании можат да се однесуваат на различни видови на правни лица. Ова
вклучува американски домашни корпорации и LLC, како и оф-шор и
меѓународни субјекти. Терминот "полица" или "возраст" се однесува само на
фактот дека компанијата веќе е поднесена и седи "на а
полица "чекаат да бидат купени.

Назад кон полициската компанија
Најчесто поставувани прашања


Каков рок на компанијата е во право за мене?

Важно е да се избере возраста соодветна на вашите потреби. За
градежен изведувач или консултантска компанија бројот на години во
постоењето е важно за муштериите. Ако сте биле во градежната индустрија за 15 години, на пример, добивањето на 15-годишна корпорација може да има смисла бидејќи тоа одговара на вашето време во бизнисот. Со цел да се добијат некои договори, типичен услов за бизнис возраст е две години. Тоа не може да биде единствениот фактор за добивање на договор за наддавање, но може да биде еден од многуте предмети за проверка, особено, како што рековме, кога вашата корпоративна возраст и деловна возраст се совпаѓаат еден со друг. Покрај тоа, некои извештаи дека за
бизнис кој сака да изгради корпоративен кредит, толку е постар, толку подобро. Ова може или многу не е случај, но постојат и други фактори кои веројатно имаат поголема тежина, како што се профитабилноста на бизнисот и кредитната способност. Се препорачува целосно обелоденување. Клучните прашања се перцепциите на потенцијалните клиенти и
потенцијални кредитори. Колку години треба бизнисот да го убеди
клиент или банкар дека бизнисот е сигурен и стабилен? Е возраста
од вашиот бизнис е важно? Тоа обично е за клиент или заемодавач. Ние не велеме дека таа возраст е единствениот фактор тука, но може да се стави малку тежина на вашата страна од скалата, покрај другите поважни фактори.

Назад кон полициската компанија
Најчесто поставувани прашања


Што значи возраста на компанијата на полица?

Возраста на полициската корпорација е исто толку вистинска колку и возраста на човекот
битие. Законот ја нарекува корпорација лице. Тоа е вештачко
лице. Тоа е одвоено од луѓето кои го поседуваат. Сопствениците на
полица корпорација, како и со секое друго правно лице, се само како посебни
од едни со други, бидејќи двајца се одвоени. Компанијата HJ Heinz
започна во 1869. Оригиналните сопственици, службеници и режисери долго време
бидејќи помина. Сепак, староста на компанијата навистина останува
во-такт.

Назад кон полициската компанија
Најчесто поставувани прашања


Дополнителни бенефиции за компанијата?

Придобивки од Shelf Corporation

 • Непосредна достапност - Формирана компанија е подготвена да биде испорачана
  за итна испорака наместо да чекаат владата
  поднесување.
 • Кредибилитет на клиентите (Ова најдобро функционира, според нашето мислење, кога вашето вистинско време во бизнисот одговара на возраста на компанијата.)
 • Можна зголемена способност да конкурираат за договори. Многу договори за понуди бараат бизнисот да биде помеѓу два и пет
  години. Ова најдобро функционира кога вашето вистинско време во бизнисот одговара на возраста на компанијата.
 • Побрз пристап до кредити (затоа што компанијата станува побрзо во вашите раце)
 • Побрзо да се добие ризичен капитал (затоа што компанијата станува побрзо во вашите раце)
 • Побрзо да се земе компанијата "јавно" и да се продаваат акции на акции
  размена ако се исполнети одредени критериуми, како што се соодветни државни и федерални поднесоци.
 • Помалку време да се вклучи вашата компанија
 • Можно е да ја зголемите способноста да го понудите или да го презентирате вашиот бизнис во арена каде што е кандидат
  компаниите мора да го нарушат прагот на траење на постоење за
  договорно придржување (се препорачува целосно обелоденување)
 • Веднаш добивање на компанија со поднесување долговечност
 • Побрзо пристапни деловни можности

Горенаведените придобивки се базираат само на нашето мислење и може да не важат за вашата ситуација. Купувачите на полица компании имаат некои големи предности во однос на ново
поднесени бизниси. Прво, придобивките споменати погоре. Потоа, на
предност да бидат во можност да купат основана корпорација, а сепак
се ставаат како офицери, директори и акционери, давајќи им
непосредна контрола на бизнисот. Препорачуваме целосно обелоденување со тоа што ги информирате заемодавателите и другите партии дека сте неодамна стекнале возрасен ентитет.

Назад кон корпорацијата Рок
Најчесто поставувани прашања


Што е школка корпорација или корпоративниот школка?

Корпоративни школки се "полицарски компании", како што се познати, тоа
се исто така компании кои веќе се формирани. Овие видови на
компаниите обично немаат акционери, службеници или директори
(освен ако не е потребно да се поднесе барање за одржување на добрата положба). Тие генерално
немаат средства или обврски. Таквиот ентитет е аналогно на ново
дом кој е изграден и е подготвен за вас да го окупира.

Назад кон корпорацијата Рок
Најчесто поставувани прашања