Постари корпорации Невада

Услуги за стартување на нови бизниси и услуги за заштита на лични средства.

Добијте инкорпорирани

Постари корпорации Невада

Можете да изберете која било од нашите корпорации за стари лица во Невада и компании за полици на Невада. Findе најдете полици корпорации, Агда ДОО, па дури и програми за зајакнување на кредити кои можат да се додадат во вашата компанија. Невада нуди многу предности, за да дознаете повеќе за тоа Вклучување во Невада, можете да научите за даночните предности на Невада, поволните деловни закони, видови на акции што можат да се издаваат во иднина и повеќе инкорпорирање на информации.

Придобивки од корпорацијата за стари лица Невада

Веднаш можете да започнете да имате корист од тоа да имате свој деловен субјект во Невада со тоа што ќе изберете да купите веќе инкорпориран ентитет, или а Корпорација за стари лица Невада полица.

Корпорациите на возраст од Невада нудат многу слични придобивки од корпорацијата Невада и многу повеќе. Двајцата се ослободени од данокот на доход, имаат силни закони за заштита на средствата и приватност на сопственоста. (Терминот „полица“ значи дека компанијата е формирана пред датумот на купување и обично седела на полица чекајќи клиент на кој му е потребна старосна корпорација.)

Дополнителни придобивки и информации за компанијата Nevada Shelf

  • Сопствениците на стара корпорација во Невада не се прашање на јавен рекорд.
  • Приватност - Невада не ги споделува информациите за корпорацијата со Службата за внатрешни приходи (IRS). Да се ​​биде ослободен од данок на доход, тие не собираат такви информации за да ги споделат. (Секако, препорачуваме целосна усогласеност со даночните власти.)
  • Заштита на имотот - Само Невада (од овој напис) ги штити акционерите кои ги губат своите акции кога се тужени лично.
  • Брза формација и испорака - Правилно подготвена корпорација Невада може да биде поднесена доста брзо. Стара корпорација во Невада може да се испорача веднаш.
  • Ниски годишни надоместоци за обновување - Годишната обнова која вклучува поднесување список на офицери и директори е само 125 $ на годишно ниво за повеќето клиенти од овој пишување.
  • Номинирајте други службеници и директори - Акционерите ја контролираат компанијата. Значи, можете да ја контролирате вашата компанија и вашето име да не се појавува во јавните записи со номинирање на трети лица службеници и директори кои се согласуваат да застапуваат за вас во јавните записи. Постојат познати личности и други кои, иако се целосно во согласност, едноставно претпочитаат финансиска приватност и анонимност. Повторно, ова треба да се користи само во правен, етички начин.
  • За добивки
    За профитните корпорации се класифицирани од ИРС корпорација „Ц“ или „С“. Општо земено, корпорацијата „Ц“ се оданочува одделно од акционерите, додека со корпорацијата „С“ акционерите се одговорни за даноците на добивката на компанијата.
  • Државните такси за годишниот список на офицери и директори во Невада во моментов се $ 125.

Прелистајте ги старите корпорации во Инвентарот на Невада