Bedrijfstypen vergelijken

Opstarten van bedrijven en bescherming van persoonlijke activa.

Word opgenomen

Bedrijfstypen vergelijken

Gebruik deze grafiek om entiteitskarakteristieken snel te vergelijken voordat u deze opneemt. Ga voor meer informatie over bedrijfstypen, belastingen, vergelijkingen en bedrijfstypen naar de volgende links:

Enige eigenaar C Corporation S bedrijf LLC
Bescherming van rechtszaken voor eigenaren wanneer bedrijven worden aangeklaagd? NEE JA JA JA
Activabescherming voor bedrijfsmiddelen wanneer de eigenaar wordt aangeklaagd? NEE NEE NEE JA
Extra aftrekbare bedrijfsbelasting beschikbaar? NEE JA JA JA
Wie wordt er belast op bedrijfswinsten? Eigenaar Corporatie aandeelhouder Uw keuze - Eigenaar of Bedrijf
Wanneer te gebruiken? Niet aangeraden Bezit een bedrijf, om te profiteren van lagere vennootschapsbelasting vergeleken met individuele inkomstenbelastingen, beursgenoteerd bedrijf, om medische kosten af ​​te trekken. Bezit een bedrijf waar de eigenaar het grootste deel van de bedrijfswinsten aan zichzelf zal betalen. Onroerend goed bezitten. Om contanten aan te houden voor activabescherming. De aandelen in iemands bedrijven bezitten.
Voordelen Weinigen - hoge aansprakelijkheid en minder belastingaftrek dan hier vermelde alternatieven. Alleen 15% vennootschapsbelasting op de eerste $ 50,000 van inkomsten. Bespaar 15.3% op belastingen. Betaal zelf een klein maar redelijk salaris en betaal de rest als een "uitkering aan aandeelhouders" om de 12.4% sociale zekerheid en 2.9% Medicare te besparen voor een totale besparing van 15.3% op dit deel van het inkomen. Wanneer de eigenaar (lid) wordt opgeroepen, zijn er wettelijke bepalingen om te voorkomen dat activa die in de LLC worden aangehouden, in beslag worden genomen.
Belasting Als eenmanszaak: alle inkomsten stromen door naar de eigenaar. Corporation betaalt zijn eigen belastingen na aftrek. (Alle 'for profit'-bedrijven worden standaard als C-bedrijven belast.) Aandeelhouders betalen de belastingen na aftrek. (Moet een verkiezing indienen om de status van S-onderneming te bereiken). Aandeelhouders kunnen alleen Amerikaanse staatsburgers of ingezeten vreemdelingen zijn. Uw keuze. Kan worden belast als een eenmanszaak, maatschap, C-vennootschap of S-vennootschap. Standaard - belast als eenmanszaak ** als slechts één eigenaar, als een partnerschap als twee of meer eigenaren. Dien een belastingformulier in om te worden belast als een C-corporatie en een extra formulier dat moet worden belast als een S-corporatie
Eigendom Enige eigenaar aandeelhouder aandeelhouder Lid
Leiderschap Enige eigenaar Officier / directeur (kan over het algemeen dezelfde persoon zijn) Officier / directeur (kan over het algemeen dezelfde persoon zijn) Manager / lid (kan over het algemeen dezelfde persoon zijn)
Kapitaal vergroten Leen geld dat meestal persoonlijk wordt gegarandeerd Verkoop aandelen op aandelen om kapitaal aan te trekken zonder persoonlijke garantie van eigenaren (onderworpen aan toepasselijke wetgeving) Verkoop aandelen op aandelen om kapitaal aan te trekken zonder persoonlijke garantie van eigenaren (onderworpen aan toepasselijke wetgeving) Verkoop lidmaatschapsbelang om kapitaal aan te trekken zonder persoonlijke garantie van eigenaren (onderworpen aan toepasselijke wetgeving)
Richtlijn Documenten Geen statuten statuten Exploitatieovereenkomst
Eigendom Documenten Geen Aandelen Aandelen Operationele overeenkomst / lidmaatschapseenheden
Dubbele belasting vereist? NEE NEE - alleen als dividenden worden betaald. Betaal dus salarissen en bonussen in plaats van dividenden. NEE NEE
Kunnen bedrijven salarissen aan de eigenaar aftrekken? NEE - bedrijf en eigenaar zijn fiscaal hetzelfde. JA JA JA

* De letters "C" en "S" vertegenwoordigen hoofdstukken in de belastingcode van de IRS. C-vennootschappen en S-vennootschappen zijn geen soorten vennootschappen, maar soorten vennootschapsbelasting.

** Hoe een entiteit wordt belast en hoe deze de eigenaar tegen rechtszaken beschermt, zijn twee afzonderlijke kwesties. Een eenmanszaak biedt bijvoorbeeld geen rechtszaakbescherming voor de eigenaren. Een LLC die als een eenmanszaak wordt belast, kan dat echter wel.