Cook Islands Trust

Shërbimet e fillimit të biznesit dhe mbrojtjen e pasurisë personale.

Merrni inkorporuar

Cook Islands Trust

The Cook Islands Trust siguron maksimumin në mbrojtjen e pasurisë në të gjithë botën. E vendosur në jug të Havai, Ishujt Cook kanë provuar herë pas here që të posedojnë historinë e jurisprudencës së mbrojtjes së aseteve. Çdo rast në të cilin është sfiduar, janë mbrojtur pasuritë e klientit. Këtu është një shembull. Kush është kundërshtari më i fortë i mundshëm? Shumë thonë se Qeveria e Shteteve të Bashkuara. Kishte gjithsej dy raste ku qeveria e SHBA u përpoq të shkatërronte besimin. Në të dy rastet, qeveria humbi dhe asetet mbetën të strehuara brenda besimit.

Është e rëndësishme të theksohet se nuk do të krijonim qëllimisht një besim për mbrojtjen e aseteve për të mbajtur pasuritë larg nga Qeveria e SHBA. Pra, thjesht po e vëmë në dukje një fakt për të ilustruar forcën e këtij instrumenti ligjor. Kështu, ne nuk po pretendojmë se duhet të përdorim një automjet të tillë në këtë mënyrë.

Si funksionon një Trust i Ishujve Cook?

Këtu është se si funksionon një Mirëbesim i themeluar Cook Islands Trust. Kundërshtari juaj ligjor bind persekutimin e gjykatës, "Kthejeni paratë". Kështu, ju bashkëpunoni me një letër të besuarve, duke i bërë ata të ditur se ju jeni urdhëruar të ktheni fondet. Ju mbani një kopje të letrës dhe një numri përcjellës dhe tregoni gjykatësit që ju keni respektuar. Administratori i besuar, nga ana tjetër, kërkohet të pajtohet me udhëzimet e shkruara në veprën e Besimit të Ishujve Cook. Është një mbrojtje e pasurisë. Pra, ne vendosim një "klauzolë durimi" në besim. Klauzola thotë se i besuari është i ndaluar të lirojë fonde kur përfituesi detyrohet të veprojë me urdhër të gjykatës.

Kështu që kujdestari, i cili jeton jashtë vendit tuaj dhe është jashtë mundësive të gjykatës suaj, nuk do të bashkëpunojë. Ju jeni të mbrojtur nga dëmi, sepse keni respektuar plotësisht urdhrat e gjyqtarit. Kjo është, ju kërkuat që administruesi i besuar t'i kthejë fondet. Prandaj, ju jeni në një pozicion ku keni respektuar plotësisht urdhrat e gjyqtarit. Megjithatë, kujdestari nuk e ka, që është një mbrojtje ligjore e vlefshme.

Përdorimi i një besimi në det të hapur është relativisht i ngjashëm me një pronar biznesi që krijon një korporatë në Nevada ose Delaware. Ai do ta bënte këtë për shkak të ligjeve të tyre superiore, në vend që të krijonte korporatën në një shtet tjetër. Ngritja e një besimi në Ishujt Cook ose në një tjetër juridiksion të përshtatshëm për të përfituar nga ligjet e tyre të favorshme është i njëjtë. Është një çështje e zgjedhjes së juridiksionit me ligjet më të mira për situatën tuaj.

Si mund ta di unë mund t'i besoj besnikëve të Ishujve të Gurit?

Së pari, kujdestari nuk ka nevojë të ndërhyjë derisa të ndodhë "gjë e keqe". Së dyti, nuk ka qenë kurrë një administrues i besuar i cili ka marrë fondet e një klienti. Kjo është pjesërisht për shkak se qeveria e Ishujve Cook është jashtëzakonisht selektive se kujt ata lejojnë të kenë një licencë të besuar. Për më tepër, ata mbrojnë fuqishëm industrinë e shërbimeve financiare. Këto mjete ligjore janë një burim i konsiderueshëm i të ardhurave në rajon. Pra, besimtarët janë të licencuar, audituar rregullisht dhe monitorohet nga afër. Së treti, një kompani sigurimi obligon të besuarit, kështu që fondet në besimin tuaj janë të siguruar. Për më tepër, mbani në mend se po vendosni këtë mjet ligjor për të mbrojtur pasuritë kundër padive të padurueshme dhe të paligjshme.

Pra, a do të kishit më mirë një shans 100% që paratë tuaja të merren nga gjykatat? Apo do të kishit më tepër një të besuar, të besuar të besuar, i cili kurrë nuk ka marrë paratë e një klienti të bëjë atë që ju keni paguar ata për të bërë: të mbrojtur paratë tuaja. Plus, ne shfrytëzojmë një kompani besimi që është pothuajse katër dekada e vjetër.

Para se të ndodh "gjëja e keqe", ti je ai që po tërheq strings. Ju jeni në kontroll të llogarive bankare, etj. Si? Ne formojmë një kompani me përgjegjësi të kufizuar në det të hapur (LLC), në ishullin Nevis të Karaibeve, sepse kjo juridiksion siguron mbrojtje superiore të aseteve të LLC. Besimi zotëron 100% të LLC. Ju jeni menaxher i SH.PK. Llogaritë bankare mbahen në SH.PK. Ju jeni nënshkrimi në llogaritë bankare.

Pra, për të shqyrtuar, besimi zotëron një LLC në det të hapur. Ju jeni menaxher i LLC në det të hapur. Ju mbani kontrollin nënshkrues mbi llogaritë bankare.

Kur ndodh "gjë e keqe"

Kur ndodh "gjë e keqe", kujdestari hyn në mbrojtje dhe zëvendëson ju si menaxher i SH.PK. Pra, kur ju urdhëroheni të ktheni fondet, kujdestari, i cili banon jashtë vendit dhe nuk është i detyruar nga kërkesat e gjykatës suaj lokale, qëndron roje rreth llogarive tuaja.

Për të përsëritur, për sigurinë financiare dhe paqen e mendjes së klientit, e vetmja kohë që zakonisht administrohet nga kujdestari është kur gjykatat do të marrin paratë tuaja. Pra, siç është përmendur, është më mirë t'i besoni fondet tuaja në një mjet ligjor që ka mbrojtur fondet e klientëve sa herë që do të jetë 100% sigurt se kundërshtari juaj ligjor do të mbarojë me pasurinë tuaj të fituar me vështirësi, a nuk do të pajtoheni ?

Sapo "gjëja e keqe" të largohet nga vargu i kontrollit, menaxhimi i LLC, kthehet tek ju dhe ju jeni kthyer në vendin e shoferit, të gjitha fondet tuaja do të jenë në-takt. Kur jeni në mes të detyrimit ligjor, kujdestari juaj mund të paguajë faturat në emër tuaj. Ata mund të transferojnë fonde për njerëzit që besoni, të cilët, nga ana tjetër, do të kujdesen për ju, etj. Pra, ju jeni kujdesur financiarisht, por kundërshtarët tuaj nuk mund të marrin putrat e tyre në paratë tuaja. Rezultati neto është se fondet për të cilat keni punuar dhe punuar janë të sigurta dhe të sigurta.

Mjeti i fundit i mbrojtjes së pasurisë

Ju merrni vetëm një shans në këtë tokë. Pra, duke shijuar mbrojtjen që po flasim këtu kërkon veprime nga ana juaj. Krijoni besimin e krijuar. Vendosni fondet tuaja në të. Ne kemi parë kaq shumë klientë që na falënderojnë thellësisht për t'i ndihmuar ata të gëzojnë përfitimet e kësaj mundësie dhe të mbajnë gjithçka për të cilën kanë punuar. Nga ana tjetër, ne kemi parë edhe klientët të humbasin gjithçka përmes paralizës së analizës.

Ka grupe të caktuara me interes vetjak, siç janë ata anëtarë të profesionit ligjor që nuk paguhen nëse asetet tuaja janë të mbrojtura, të cilët do të përpiqen t'ju shmangin nga krijimi i një besimi. Ata mund të përpiqen t'ju trembin dhe të nxjerrin në pah disa raste shumë të rralla ku gjykatësi nuk e ka ndjekur ligjin ku përfituesit e besimeve të tilla u qortuan. Ajo që dissuaders do të dështojë të ju them është e gjithë historia. Në rastin Anderson, për shembull, besimi u krijua gabim. Avokati që krijoi këtë besim i bëri klientët e tij si përfituesit e besimit dhe mbrojtësit e besimit.

Ky ishte një gabim i pamend në pjesën e avokatit, sepse ai e vendosi përfituesin në pozicionin shtesë të ndikimit mbi ndryshimin e të besuarve dhe përfituesve. Gjykatësi tha se ata, sepse përfituesit ishin edhe mbrojtësit që ata krijuan pamundësinë e tyre për të vepruar. Lajm i mirë që ky rast ishte një testament i pabesueshëm që edhe në një rast ku besimi u krijua gabim, besimi mbeti ende i mbrojtur pasuritë e klientit.

Paditë janë pjesë e jetës

Çdo kopsht ka bugs e saj dhe barërat e këqija. Pra, çdo kopsht duhet të jetë i prirur. Të mos mendosh kështu është naive. Përkujdesja e kopshtit vepron. Mbrojtja e financave tuaja nuk është e ndryshme. Ju duhet të ndërmarrni veprime për të mbrojtur kopshtin tuaj financiar ose mete ligjor dhe barërat e këqija do të marrin përsipër. Për të mbajtur një kopsht të shëndetshëm kërkohet veprim.

Mbrojtja më e fuqishme që ofron biznesi është për para të lëngëta të mbajtura në një llogari të sigurtë ndërkombëtare bankare. Banka që përdoret nuk duhet të ketë një degë përkatëse brenda vendit tuaj. Në lidhje me pasuritë e paluajtshme, gjykatat vendore mund të konfiskojnë pasuri të patundshme lokale. Pra, zotërimi i pasurive të paluajtshme brenda SHPK-së që është pronë e besimit është e mirë. Megjithatë, kur gjëja e keqe ngre kokën e saj të shëmtuar, është e preferueshme që shpejt të shesë pasuri të patundshme dhe të sigurojë fondet në det të hapur se sa të humbasë pronat të gjitha së bashku. Si alternativë, mund të regjistroni një barrë të ligjshme kundër pronës dhe të bllokoni të ardhurat në një llogari të tillë brenda strukturës së besimit / SHPK.

Ne mbrojmë profesionistët

Në baza të rregullta, krijuam besime për avokatët të cilët, nga ana tjetër, i ri-shesin ato tek klientët e tyre. Gjithashtu u mësojmë seminareve të mbrojtjes së pasurisë anëtarëve të profesionit ligjor. Përveç kësaj, kemi ngritur një numër trustesh direkt për klientët tanë. Dispozitat e planifikimit të pasurisë mund t'i shtohen edhe besimit; versioni legalese i "Kur vdes, çdo gjë shkon tek bashkëshorti dhe kur të dy vdesin, çdo gjë shkon në pjesë të barabarta me fëmijët", për shembull.

Kujdes nga një ofrues shërbimi në treg, taktika e të cilit po promovon strukturën e tij të besimit duke përfolur çdo opsion tjetër mbrojtjeje të aseteve, duke përfshirë mundësinë që ne po diskutojmë këtu. Ai nxit besimin e tij të dobët lokal, që nuk ngrihet në gjykatë, dhe minimizon të gjitha zgjedhjet, por të tijat. Eshtë e panevojshme të thuhet, ai nuk përmend numrin e madh të rasteve që provojnë forcën e besimit në Ishujt Cook. Ai vetëm diskuton shumë pak raste mashtruese ku gjyqtarët nuk e kanë ndjekur ligjin dhe i kanë dhënë një gjuhë që i rrihet besimtarëve të besimit. Për më tepër, ai vallëzon rreth faktit se besimi i mbrojti fondet e klientit çdo herë.

Problemi i zjarrtë me opsionin që ai nxit është që besimi i tij lokal mund të fshihet si një fluturim nën hundën e gjyqtarit vendor. Prandaj, me forcën e pabarabartë të ekspozuar në mënyrë të përsëritur nga Ishujt Cook, shumica prej nesh në fushën e mbrojtjes së pasurisë që nuk kanë motive të mëvonshme, të gjithë pajtohen se besimi i diskutuar këtu ofron deri tani mbrojtjen më të fuqishme të pasurive të disponueshme sot.

Thirrni në çdo kohë, 24 orë në ditë, për më shumë informacion rreth krijimit të një Trust Cook Islands, një Nevis LLC dhe një llogari në det të hapur për të mbrojtur pasuritë tuaja.