Trust i Tokës

Fillimi i biznesit dhe shërbimet e mbrojtjes së aseteve personale.

Inkorporohuni

Trust i Tokës

Çfarë është Land Trust?

Besimi i tokës është një dokument që ne krijojmë që ju lejon të mbani pronën privatisht në mënyrë që emri juaj të mos shfaqet në titull në regjistrat publik.

Le të themi se hipni në një rrënojë makine. Ju keni 1 milion dollarë sigurim. Por ju goditni një ndërmjetës aksionesh dhe paditeni për 3 milion dollarë. Nëse zotëroni shtëpinë tuaj dhe pronat e investimeve në emrin tuaj, avokati që padit ju do të gjeni lehtësisht shtëpinë tuaj dhe çdo pronë tjetër në regjistrat publik. Nëse zotëroni një shtëpi, kjo tregon një farë stabiliteti financiar dhe avokati do të ketë shumë më shumë gjasa të paraqesë padinë.

Avokati kundërshtar mund të bëjë që menjëherë sherifi të tërhiqet përpara shtëpisë tuaj, të godasë derën tuaj ndërsa jeni duke ngrënë darkë dhe t'ju dorëzojë gjyqin tuaj para të gjithë fqinjëve tuaj. Sidoqoftë, kur e keni shtëpinë tuaj në një amanet toke, pronësia juaj është e fshehur. Besimi juaj në tokë nuk ka pse të regjistrohet në regjistrat publik. E mban pronësinë tuaj private. Askush nuk duhet ta dijë që ju keni shtëpinë tuaj, përveç jush.

Çfarë është një Trust i Tokës?

Besimi i tokës ka katër përbërës: Numri 1 është zgjidhja. Kjo je ti sepse je ai që dikush krijon besimin. Numri 2 është personi i besuar. Besimi kufizon kontrollin e Besuar nën kushtet e besimit. Kjo mund të jetë motër ose kunatë, mik i besuar ose anëtar i familjes. Për të rritur privatësinë tuaj, është më mirë të zgjidhni dikë pa mbiemrin tuaj. Të gjitha besimet kanë nevojë për një të besuar, por me këtë lloj besimi, besimi dikton gamën e kontrollit të tyre. Numri 3 është përfituesi. Ky është ai që merr të gjitha përfitimet e besimit. Kjo jeni JU (ose një ose më shumë individë ose kompani që ju përcaktoni).

Përfituesi mund të ketë të gjithë kontrollin. Përfituesi mund të drejtojë kur prona blihet dhe shitet. Për më tepër, përfituesi është ai që mund të rifinancojë pasurinë ose mund të mbledhë të ardhurat nga qiraja nga pronat e investimeve. Më në fund, numri 4 është korpusi i besimit. Korpusi është kapitali ose kryegjësë (zërat me vlerë) brenda besimit.

Përfitimet e një Trusti toke

Gjëja më e mirë është se të gjitha përfitimet kryesore tatimore mbeten me takt. Me një besim të strukturuar siç duhet, kur shisni shtëpinë tuaj, përfitimet tatimore mbeten. Nëse keni banuar në shtëpi për dy nga 5 vitet e fundit nuk keni pse të paguani taksa mbi fitimet kur shesni deri në 250,000 dollarë fitim për një person të vetëm ose 500,000 dollarë për një çift të martuar, kur strukturohen siç duhet.

Ajo që keni arritur është privatësia e pronësisë.

Çfarë do të thotë huadhënësi?

Akti i Institucioneve Depozituese Garn - St Germain i vitit 1982 në mënyrë specifike lejon që dikush të vendosë pronën e tij në llojin e besimit të tokës të cilit i referohemi pa shkaktuar klauzolën e shitjes. Kjo do të thotë që mund të transferohet prona e hipotekuar në një besim toke pa ndërhyrje nga banka. Ky është rasti për sa kohë që huamarrësi mbetet një përfitues, prona përbëhet nga më pak se pesë njësi banimi, besimi është i revokueshëm dhe nuk u përcjell të drejtave të banimit të tjerëve.

Depozita e Garn-St Germain
Akti i Institucioneve i vitit 1982

TITULLI 12> KREU 13 § 1701j – 3

1701j – 3 § Parashikimi i ndalimeve të shitjes në treg

(d) Përjashtimi i transferimeve ose disponimeve të specifikuara

Në lidhje me një hua të pasurive të patundshme të siguruar nga një barrë mbi pronën e paluajtshme rezidenciale që përmban më pak se pesë njësi banimi, duke përfshirë një barrë në aksionet e alokuara për një njësi banimi në një korporatë strehimi kooperativë, ose në një shtëpi të prodhuar për banim, një huadhënës nuk mund të të ushtrojë opsionin e tij në përputhje me një klauzolë të shitjes me kusht mbi -

(8) një transferim në një besim ndër vivos në të cilin huamarrësi është dhe mbetet përfitues dhe që nuk ka të bëjë me transferimin e të drejtave të banimit në pronë; ...

(besimi ndër vivos = Një besim i krijuar gjatë gjithë jetës së vendosësit. Vendosësi është ai që ka krijuar besimin. Lloji i besimit të Tokës të cilit i referohemi është një besim ndër vivos.)

Ku mund të përdor një besim toke?

Njerëzit përdorin besime toke në të 50 shtetet. Disa statute të shtetit nuk i referohen specifikisht një besimi toke por njerëzit i përdorin ato në të gjitha shtetet. Disa njerëz gabojnë duke thënë: "Besimet e tokave nuk përmenden në ligjet e shtetit tim, kështu që ato nuk janë të ligjshme". Epo, ku janë ligjet që thonë se dikush mund të veshë këpucë të kuqe? Mbështetuni në një divan? Pini nga një kashtë kaçurrelë? Jo gjithçka që bëjmë është e kodifikuar në librat e ligjit. E drejta e zakonshme, në krahasim me ligji statutor, është mënyra se si ligji dhe praktikat e tjera të zakonshme janë interpretuar dhe pranuar zakonisht gjatë viteve. Besimet janë pjesë e së drejtës zakonore që janë pranuar përgjithësisht gjatë shekujve nëse nuk ka ligje statutore kundër tyre. Nuk ka ligje, që nga ky shkrim, në asnjë nga 50 shtetet e SH.B.A.-së që bien ndesh me përdorimin e besimeve të tokës.

Tregime të Padisë së Patundshme

Një nga klientët tanë kishte një fqinj të ecte në oborrin e parë të një prej shtëpive të tyre. Ajo theu kyçin e këmbës, pësoi një mpiksje gjaku dhe vdiq. Ata u paditën për gjithçka që kishin rrugë më shumë sesa ato që sigurimi i tyre mund të mbulonte. Nëse ata do të kishin bërë një gjë të zotëronin pronën në një amanet toke që ndoshta nuk do të kishte ndodhur. Nuk është se besimi eliminon përgjegjësinë. Thatshtë se, në mënyrën se si ne strukturojmë besimin tuaj në tokë, askush nuk ka nevojë të dijë që ju keni interes në besimin e pronës, por JU. Pra, është një mister se cilin avokat duhet të padisë. Ata do të duhet të shpenzojnë shumë para për të zbuluar nëse ia vlen të padisni.

Një nga bashkëpunëtorët në zyrën tonë bleu pronën e tij të parë me të ardhura në shtetin e Uashingtonit. Ishte një ndërtesë e shkatërruar 6-njëshe. Ai punësoi një kontraktor për ta rregulluar atë. Por traktori doli të ishte një artist artistik. Ai mori një betejë ligjore që zgjati 4 vjet dhe i kushtoi 157,000 dollarë. Sikur të kishte bërë vetëm një gjë që është pronë e tij në një amanet toke, në vend se në emrin e tij. kjo ndoshta nuk do të kishte ndodhur. Por në vend të kësaj, kundërshtarët panë që ai kishte një shtëpi dhe një pronë investimi, kështu që ata vendosën të padisnin.

Pra, besimi juaj në tokë që zotëron pronën tuaj mund t'ju japë jetën private për t'ju mbrojtur nga humbja e shtëpisë tuaj, makinën tuaj, llogarinë tuaj bankare dhe 25% të ardhurave tuaja të ardhshme të zbukuruara për 20 vitet e ardhshme. Përsëri, vetëm, nuk është një pajisje për mbrojtjen e aseteve. Qëllimi është që të mbroni pasurinë tuaj të patundshme nga sytë kureshtarë. Në vend që të mbani titullin e pasurisë tuaj të patundshme në emrin tuaj për të parë të gjithë, ajo siguron një pengesë midis jush dhe atyre që nuk kanë në mendje interesin tuaj më të mirë. Kështu, mund të zvogëlojë mundësinë që një padi të ngrihet kundër jush.

Çfarë duhet të bëj?

Thirrni Kompanitë e Inkorporuara për të folur me një përfaqësues. Pasi të porosisni, ne do t'ju dërgojmë me email pyetësorin tuaj të besimit të tokës. Ju do ta plotësoni pyetësorin dhe do ta ktheni atë me faks. Dokumentet tuaja do të përgatiten. Akti i besimit, i cili është afërsisht 12 faqe, do të krijohet. Ju e mbani këtë në kabinetin tuaj të dosjeve në shtëpi ose në një kuti të sigurt. Akti i grantit, transferimi i pasurisë tuaj nga emri juaj në besimin tuaj gjithashtu do të përgatitet. Ky dokument është regjistruar në zyrën e regjistruesit të qarkut në qarkun ku ndodhet prona. Caktimi i dokumentit të interesit përfitues, i cili transferon interesin përfitues në pronën tuaj tek një kompani, person ose besim i gjallë do të përfshihet gjithashtu nëse zgjidhni këtë opsion falas.