Krahasimi i Tipeve të Biznesit

Shërbimet e fillimit të biznesit dhe mbrojtjen e pasurisë personale.

Merrni inkorporuar

Krahasimi i Tipeve të Biznesit

Përdorni këtë tabelë për të shpejt të krahasoni karakteristikat e njësisë përpara se të inkorporoni. Për informacione shtesë mbi llojet e biznesit, taksat, krahasimet dhe llojet e korporatave, ju lutemi vizitoni lidhjet e mëposhtme:

Pronar i vetëm C Corporation S Corporation LLC
Mbrojtja e padisë për pronarët kur bizneset janë paditur? NO PO PO PO
Mbrojtja e aseteve për asetet e biznesit kur paditësi është paditur? NO NO NO PO
Të disponueshme zbritje shtesë tatimore të biznesit? NO PO PO PO
Kush tatohen mbi fitimet e biznesit? pronar Korporatë aksioneri Zgjedhja juaj - Pronari ose Kompania
Kur duhet të përdoret? Nuk rekomandohet Të ketë një biznes, për të përfituar nga tatimet më të ulëta të korporatave në krahasim me taksat individuale të të ardhurave, kompani të tregtuara publikisht, për të zbritur shpenzimet mjekësore. Ka një biznes ku pronari do të paguajë shumicën e fitimeve të korporatave për vete. Për të pasur pasuri të patundshme. Të mbash para në dorë për mbrojtjen e pasurisë. Të zotërojë stokun në korporatat e dikujt.
përfitimet Pak - përgjegjësi të lartë dhe më pak zbritje tatimore sesa alternativat e listuara këtu. Vetëm taksën 15% e korporatës në $ 50,000 e parë të të ardhurave. Ruaj% 15.3 mbi taksat. Paguani vetë një pagë të vogël por të arsyeshme dhe paguani pjesën tjetër si një "shpërndarje për aksionarët" për të shpëtuar 12.4% Social Security dhe 2.9% Medicare për një kursim total prej 15.3% në këtë pjesë të të ardhurave. Kur pronari (anëtar) është i paditur ka dispozita në ligj për të mbrojtur pasuritë e mbajtura brenda SHPK-së nga konfiskimi.
Tatimet Si një pronësi e vetme - të gjitha të ardhurat rrjedhin tek pronari. Korporata paguan taksat e veta pas zbritjeve. (Të gjitha korporatat "për fitime" tatohen si korporata C me parazgjedhje.) Aksionarët paguajnë taksat pas zbritjeve. (Duhet të paraqesin një zgjedhje për të arritur statusin e korporatës S). Aksionarët mund të jenë vetëm shtetas të SHBA ose të huajt rezidentë. Zgjedhja juaj. Mund të tatohen si një pronësi e vetme, partneritet, korporatë C ose korporatë S. Në parim - tatohen si pronarë të vetëm ** nëse vetëm një pronar, si një partneritet nëse dy ose më shumë pronarë. Dhënia e një formulari tatimor që do të tatohet si korporatë C dhe një formë shtesë që do të tatohet si një korporatë S
Pronë Pronar i vetëm aksioneri aksioneri Anëtar
Udhëheqje Pronar i vetëm Zyrtar / Drejtor (në përgjithësi mund të jetë i njëjti person) Zyrtar / Drejtor (në përgjithësi mund të jetë i njëjti person) Menaxheri / Anëtar (zakonisht mund të jetë i njëjti person)
Rritja e kapitalit Huazoni para që zakonisht garantohet personalisht Shitja e aksioneve të aksioneve për të ngritur kapital pa garanci personale të pronarëve (në varësi të ligjeve në fuqi) Shitja e aksioneve të aksioneve për të ngritur kapital pa garanci personale të pronarëve (në varësi të ligjeve në fuqi) Shitet interesat e anëtarësisë për të ngritur kapital pa garanci personale të pronarëve (në varësi të ligjeve në fuqi)
Dokumentet e udhëzimeve Asnje Aktet nënligjore Aktet nënligjore Marrëveshje Operative
Dokumentet e Pronësisë Asnje Aksionet Aksionet Marrëveshja Operative / Njësitë e Anëtarësimit
Kërkohet taksimi i dyfishtë? NO JO - vetëm nëse paguhen dividentët. Kështu, paguani pagat dhe shpërblimet në vend të dividentëve. NO NO
A mundet që bizneset të zbresin pagat tek pronari? JO - biznesi dhe pronari janë një në të njëjtën për qëllime tatimore. PO PO PO

* Letrat "C" dhe "S" përfaqësojnë kapitujt e kodit tatimor të IRS. Korporatat C dhe korporatat S nuk janë lloje të korporatave, por llojet e taksave të korporatave.

** Si tatohen njësitë ekonomike dhe si e mbron pronari nga paditë janë dy çështje të ndara. Për shembull, një pronësi e vetme nuk ofron mbrojtje të padisë për pronarët. Megjithatë, një LLC që është tatohen si një pronësi vetëm mund.