Delaware LLC: Gjithçka që duhet të dini

Shërbimet e fillimit të biznesit dhe mbrojtjen e pasurisë personale.

Merrni inkorporuar

Delaware LLC: Gjithçka që duhet të dini

Avantazhet e Delaware LLC

Formimi i një Delaware LLC mund të jetë një nga lëvizjet më të zgjuara që mund të bëjë një pronar biznesi. Para së gjithash, Delaware një nga tre shtetet më miqësore për SHPK-në në vend (së bashku me Nevada dhe Wyoming). Së dyti, i gjithë procesi është i shpejtë, i lehtë dhe vjen me një larmi përfitimesh ligjore. Së treti, me ligjin Delaware, ju nuk keni nevojë të jetoni në shtet për të formuar një LLC në Delaware. Më në fund, ky entitet fleksibël i biznesit ka kosto të ulët fillestare.

Gati për të filluar, por nuk e di se ku të fillojë? Plotësoni formularin e këshillimit që gjendet këtu ose përdorni një nga numrat e telefonit në këtë faqe. Ndërkohë, këtu ka të bëjë vetëm me gjithçka që duhet të dini për Delaware LLC.

Agjent i regjistruar Delaware LLC

Farë është një LLC?

Sipas Investopedia, një kompani me përgjegjësi të kufizuar, më e njohur si SHPK, është një strukturë e korporatave që siguron mbrojtje nga përgjegjësia dhe taksimin e rrjedhës për pronarët. Me fjalë të tjera, një LLC i trajton pronarët (zakonisht quhen anëtarë) si partnerë. Si paracaktuar, IRS e trajton atë si një pronësi të vetme për qëllime tatimore nëse ka një anëtar; si partneritet nëse ka dy ose më shumë. Për më tepër, IRS gjithashtu ofron një mundësi që kompania të tatohet si një korporatë, qoftë C ose S. Pra, ndryshe nga një korporatë ajo ka një fleksibilitet të jashtëzakonshëm të taksave. Kjo do të thotë, ju mund të zgjidhni që LLC të tatohet në njërën nga katër mënyrat.

Një person duhet të paraqesë artikuj të organizuar si duhet të organizimit me shtetin. Sidoqoftë, pronarët mund të përcaktojnë të gjitha preferencat e taksave, menaxhimit dhe organizatave në një marrëveshje private operimi. Kështu, kjo strukturë u jep atyre fleksibilitetin për të trajtuar biznesin e tyre siç e gjykojnë të arsyeshme. Në të njëjtën kohë, LLC mund të mbrojë pasuritë e tyre personale në rast se dikush padit kompaninë.

Flamuri i Delaware

Si funksionon një Delaware LLC

Artikujt e organizatës, ose Certifikata e Formimit, mbulojnë të gjitha bazat e një Delaware LLC, duke përfshirë:

 1. Emrat e pronarëve / anëtarëve dhe menaxherëve
 2. Emri dhe adresa e agjentit të regjistruar
 3. Emri dhe adresa e kompanisë
 4. Plani i biznesit, qëllimi dhe struktura e kompanisë

Në mënyrë të ngjashme, një marrëveshje operative mund të përcaktojë preferencat shtesë organizative dhe të menaxhimit. Nuk kërkohet nga shteti. Sidoqoftë, mosekzistimi i një personi mund të kufizojë ndjeshëm përfitimet e mbrojtjes së padisë. Pra, sigurohuni që keni një marrëveshje operative të hartuar profesionalisht.

Karakteristikat interesante të një Delaware LLC:

 • Anëtarët e LLC pjesa në fitimet / humbjet e kompanisë është e shënuar në marrëveshjen operative të SH.PK-së.
 • Menaxhimi i një Delaware LLC i bie vetë anëtarëve, një menaxher i punësuar ose një komitet menaxhimi. Anëtarët gjithashtu kanë aftësinë të veprojnë si investitorë pasivë.
 • Taksat e Delaware LLC bazohen në fitimet dhe humbjet e kompanisë. Si njësi rrjedhëse përmes paracaktuar, një SH.PK u kalon anëtarëve të saj fitimet / humbjet e kompanisë. Prandaj, fitimet renditen në deklaratat e taksave personale të anëtarëve si të ardhura personale, jo kompani.
 • Të drejtat e votimit LLC në Delaware janë shpesh, por nuk kërkohet të jenë bazuar në shumat e investimeve kapitale të anëtarëve. Nëse marrëveshja operative nuk mbulon të drejtat e votimit, SH.PK duhet t'i nënshtrohet rregullave të votimit të Delaware.
 • Rregullat e transferimit të Delaware LLC lejoni një anëtar të shesë ose të interesojë për kompaninë ndaj një personi tjetër. Kjo është për aq kohë sa të gjithë anëtarët kanë votuar dhe kanë arritur një aprovim të shumicës para transaksionit. Nëse marrëveshja operative nuk mbulon rregullat e transferimit, Delaware parashikon rregulla të gabimit.

Delaware LLC

Përfitimet e Delaware LLC

Pavarësisht nëse po filloni një biznes të vogël ose bashkoni asete të investimeve, mund të keni dëgjuar që formimi i një Delaware LLC është një zgjedhje popullore. Pra, për çfarë shqetësimi keni? LLC Delaware vijnë me shumë gjasa! Thjesht hidhini një sy këtyre shtatë përfitimeve të formimit të një Delaware LLC

1. Thjeshtësia dhe siguria

Për dallim nga shumë shtete, Delaware nuk kërkon që ju të përfshini emrat dhe adresat e anëtarëve ose menaxherëve në dokumentet e formimit të një LLC. Kjo mbron identitetin tuaj dhe informacionin personal që të bëhen rekorde publike. Në vend të kësaj, thjesht duhet të caktoni një person kontakti dhe një agjent të regjistruar në Delaware për të formuar ose mirëmbajtur LLC tuaj. Gjithashtu, Delaware LLC kërkon shumë pak mirëmbajtje pa kërkesa për votim ose plotësim jashtë marrëveshjes operative të krijuar nga anëtarët e LLC.

2. Nuk ka kërkesë qëndrimi

Meqenëse shteti i Delaware lejon investitorët jashtë shtetit, ju nuk keni nevojë të jetoni ose të bëni biznes në Delaware për të formuar një Delaware LLC. Ju nuk keni nevojë as të jetoni në Shtetet e Bashkuara. Shteti vetëm kërkon që ju të mbani një agjent të regjistruar në Delaware për të trajtuar të gjitha korrespodencat zyrtare nga Divizioni i Korporatave. Gjithashtu, nuk keni nevojë të merrni një licencë biznesi të Delaware, të regjistroheni në Departamentin e të Ardhurave ose të paguani taksën e arkëtimeve bruto të Delaware.

taksë

3. Përfitimet tatimore

Delaware është shteti më miqësor për biznesin kur bëhet fjalë për taksat. Për shembull, Delaware LLC që operojnë jashtë shtetit nuk paguajnë taksën e shitjeve, taksën e të ardhurave ose taksën e të ardhurave jo-materiale (për gjëra të tilla si patentat dhe markat tregtare). Gjithashtu, anëtarët e LLC mund të zgjedhin sesi do të tatohen të ardhurat e kompanisë. Opsionet përfshijnë:

 • shpërfillur: Një LLC me një anëtar të vetëm që paguan taksat mbi të ardhurat dhe vetëpunësimin në të ardhurat neto të biznesit. Taksat dhe zbritjet derdhen në deklaratat personale të anëtarit.
 • Ortakëri: Secili anëtar i kësaj SH.PK shumë-anëtarëshe paguan taksat mbi të ardhurat dhe vetëpunësimin në pjesën e tyre të të ardhurave. Taksat dhe zbritjet derdhen në deklaratat personale të anëtarit.
 • S Corporation: Sh.pk një ose shumë-anëtarëshe që paraqet taksat në vit. Fitimet dhe shpërndarjet rrjedhin në format e tatimit mbi të ardhurat personale të aksionarit.
 • Korporata C: LLC paguan normat e taksave të korporatave të ardhurat e saj të mbajtura dhe anëtarët paguajnë tatimin mbi të ardhurat për pagesa nga korporata.

4. Struktura fleksibile e menaxhimit

Një nga përfitimet më të mëdha të SH.PK-së është liria e kontratës. Marrëveshja e funksionimit LLC (një dokument i krijuar nga anëtarët e LLC) përcakton strukturën e kompanisë. Prandaj, të gjitha termat dhe rregullat mund të përshtaten për të përmbushur nevojat e anëtarit. Anëtarët e Delaware LLC mund të menaxhojnë vetë kompaninë ose të caktojnë menaxherë që ta bëjnë atë për ta. Gjithashtu, një person i vetëm ose investitor mund të formojë një Delaware LLC. Me fjalë të tjera, ju mund të jeni Presidenti, Zëvendës Presidenti, Sekretari dhe Thesari i gjithi i mbështjellë në një.

5. Kostot e ulëta të fillimit

Kostoja e lirë e formimit dhe mirëmbajtjes së një Delaware LLC e bën atë një zgjedhje popullore për shumë njerëz. Sipas Divizionit të Delaware të tarifave të korporatave orar, formimi i një Delaware LLC është shumë më i ulët se shumë shtete të tjera. Tarifat vjetore përfshijnë një tarifë tatimore të ekskluzivitetit që ndryshon nga viti në vit dhe një tarifë e regjistruar e agjentit. Me kosto kaq të ulëta dhe pa kërkesa kapitale, formimi i një Delaware LLC i përshtatet pothuajse çdo buxheti.

Delaware LLC sigurt

6. Mbrojtje maksimale për pasuritë tuaja

LLC-të e Delaware ofrojnë një larmi mbrojtjesh nga përgjegjësia për pronarët e biznesit. Për një gjë, supozoni se dikush fiton një gjykim kundër kompanisë suaj. Në atë rast, detyrimet përmbarohen vetëm nga prona e kompanisë - jo personale. Në të kundërt, nëse një anëtar i SH.PK-së ka borxhe ose një gjykim të ngritur kundër tyre, kreditorët nuk mund të shkojnë pas pasurive të LLC.

Gjithashtu, anëtarët dhe menaxherët e një Delaware LLC mund të mbeten anonimë. Kështu, kjo e bën më të lehtë mbrojtjen e pasurive nga kreditorët e mundshëm. Ta themi thjesht, një agjent lokal i regjistruar në Delaware LLC mund të heqë të gjitha referencat për investitorët në mënyrë që vetëm IRS të dijë mbi pasuritë dhe të ardhurat tuaja.

Mbrojtja e Renditjes së Tarifave

Në fakt, për mënyrën e vetme që kreditorët të ndjekin interesin e pronarit të një anëtari në një Delaware LLC është me marrjen e një urdhri tarifimi. Sipas Investopedia, një urdhër tarifimi lejon që një kreditor të vendos një barrë mbi interesin e një anëtari në LLC. Kreditori, në teori, mund të merrte para të paguara për anëtarin e emëruar, partnerin ose "pronarin" e një LLC.

Mbani në mend, kjo nuk i jep kreditorit të drejta të pronësisë ndaj kompanisë. Do të thotë vetëm se kreditori mund t'i bashkëngjisë shpërndarjet debitorit derisa të paguhet borxhi. Për fat të mirë, Delaware ofron mbrojtje për porosinë e tarifimit për LLC. Për dallim nga shtetet e tjera, ngarkimi i urdhrave në Delaware u jep të drejtë kreditorëve vetëm interesin financiar të një anëtari individual. Kreditori nuk mund ta përdorë atë për të sekuestruar interesin e një pronari LLC ose detyruar LLC të shpërndajë dhe shesë pasuritë e saj.

Tani, këtu është pjesa e mirë. Në shumicën e shteteve keni nevojë për dy ose më shumë anëtarë ose humbni mbrojtjen e urdhrit të tarifimit. Në Delaware, ju nevojitet vetëm një anëtar për të shijuar mbrojtjen që ju jep urdhri i tarifimit. Wyoming dhe Nevada janë dy shtetet e vetme, që nga ky shkrim, që kanë mbrojtjen e urdhrave nga një person.

Një kurth kredi kreditori

Ajo bëhet edhe më mirë; shumë më mirë. LLC juaj nuk ka nevojë të bëjë shpërndarje për ju gjatë kohëzgjatjes së urdhrit të tarifimit. Prandaj, paratë grumbullohen në LLC tuaj dhe kreditori juaj nuk merr asgjë. Për më tepër, Rregullimi i të Ardhurave 77-137 thotë se kushdo që ka të drejtën e shpërndarjeve duhet të paguajë taksa mbi ta, nëse ai i pranon ato ose jo. Pra, kreditori juaj mbërthehet me faturën tuaj të taksave, por nuk merr para. Ju lexuat ashtu. Kreditori juaj duhet të paguajë taksat në pjesën tuaj të fitimeve nëse kreditori merr shpërndarjen apo jo. Pas faturës së parë të taksave, pa para për të treguar atë, shumica e kreditorëve do të zbresin në gjykatore dhe do të heqin urdhrin e akuzës.

librat e ligjit

7. Ligje të forta biznesi

Një përfitim tjetër i formimit të SH.PK-së tuaj në Delaware është historia e gjatë e shtetit për krijimin e ligjeve të çështjeve miqësore ndaj biznesit. Shpesh referohet si udhëheqësi i vendit në të drejtën e biznesit, Delaware siguron një gamë të gjerë të statuteve që shumë shtete i përdorin si modele kur hartojnë ligjet e tyre të korporatave. Delaware ka një gjykatë specifike, Gjykatën e Kancelarisë, për trajtimin e mosmarrëveshjeve të biznesit. I njohur për ekspertizën e tij të ligjit të korporatës, Gjykata e Kancelarisë vendos të gjitha çështjet nga gjyqtarët, jo juritë, të cilët specializohen në këtë fushë dhe përdorin mbi dyqind vjet praktikë gjyqësore në marrjen e vendimeve të tyre.

Gjykata e Kancelarisë vendos më shumë se paditë civile 1,000 çdo vit, kështu që shumica e mosmarrëveshjeve juridike ka të ngjarë të jenë diskutuar në gjykatë. Kjo u jep pronarëve të bizneseve një ide nëse të zgjidhin ose luftojnë një padi përpara kohe, gjë që mund t'ju kursejë shumë kohë dhe para të shpenzuara për tarifat ligjore.

Libri i Rekordeve të Korporatave

Si të formoni një Delaware LLC

Kështu që, ju keni vendosur të shkoni përpara me formimin e një LLC në Delaware. Po ku të fillojë? Për fat të mirë, formimi i një Delaware LLC është e thjeshtë. Procesi i paraqitjes zakonisht zgjat rreth javë 4-6, por një mundësi e përshpejtuar është në dispozicion (me një tarifë shtesë) që merr aq pak sa ditë pune 1, plus ditë 3-5 për postë.

Filloni në formacionin tuaj Delaware LLC duke ndjekur këto hapa 5.

1. Zgjidhni një emër

Everydo kompani ka nevojë për një emër, dhe Delaware LLC juaj nuk është e ndryshme. Sigurohuni që emri i kompanisë suaj të përputhet me kërkesat e emërtimit të Delaware. Për shembull, emri juaj:

 • Duhet të përfshijë “kompani me përgjegjësi të kufizuar” ose një nga shkurtesat e saj
 • Kërkon një përkthim shoqërues nëse përfshin fjalë në një gjuhë të huaj
 • Mund të kërkojë dokumente shtesë dhe një individ të licencuar nëse përdorni fjalë të kufizuara (p.sh. Avokati, Banka)
 • Nuk duhet të përfshijë fjalë që mund të ngatërrohen me një agjenci qeveritare (p.sh. FBI, Departamenti i Shtetit)
 • Nuk duhet të përfshijë fjalë që konsiderohen të shara, raciste ose kundërshtuese nga sekretari i shtetit i Delaware

Kontrolloni disponueshmërinë e emrit të kompanisë tuaj të zgjedhur. Nëse doni që ne ta formojmë Delaware LLC tuaj, telefononi zyrat tona dhe shikoni se cili emër është në dispozicion. Ju gjithashtu mund të kërkoni nëse biznesi juaj është i disponueshëm si një domain web.

2. Emëroni një agjent të regjistruar LLC në Delaware

Sipas ligjit të shtetit Delaware, çdo kompani e formuar në shtet duhet të ketë një agjent të regjistruar. Pika kryesore e kontaktit të biznesit tuaj me shtetin, agjentët e regjistruar marrin dokumente ligjore në emrin tuaj. Agjentët e regjistruar duhet të kenë një adresë të biznesit lokal në Delaware për t'u kualifikuar si agjent i regjistruar në Delaware LLC. Ne ofrojmë shërbime agjentësh të regjistruar në të gjitha shtetet 50.

3. Ne paraqesim Certifikatën e Formimit

Regjistrimi i një Certifikate të Formimit me Divizionin e Korporatave në Delaware është njëlloj si të paraqitni një certifikatë lindjeje për Delaware LLC tuaj. Siç u tha më parë, Certifikata e Formimit rendit informacione të rëndësishme për kompaninë tuaj, të tilla si emrin dhe adresën e Delaware LLC tuaj dhe adresën e agjentit tuaj të regjistruar. Plotësoni një formular hetimi në këtë faqe ose përdorni një nga numrat e telefonit më lart dhe ne do të jemi të lumtur t'ju ndihmojmë.

4. Ne krijojmë një marrëveshje operative

Megjithëse nuk kërkohet nga shteti i Delaware, një marrëveshje operative përshkruan pronësinë dhe procedurat e funksionimit të Delaware LLC tuaj. Si një dokument ligjor, marrëveshja e funksionimit:

 • Strukturat e marrëdhënieve financiare dhe të punës me bashkëpronarët tuaj
 • Ndihmon në ruajtjen e statusit tuaj të përgjegjësisë së kufizuar
 • Mbron nga keqkuptimet
 • Siguron që kompania juaj të qeveriset nga rregullat tuaja, dhe jo nga ato të krijuara nga shteti

Kur formojmë një SHPK, automatikisht sigurojmë një marrëveshje operative.

5. Vendosni një numër identifikimi të punëdhënësit (EIN)

Në thelb një numër i sigurimeve shoqërore për kompaninë tuaj, një EIN është një formë e Numrit të Identifikimit të Tatimpaguesve që ndihmon IRS të identifikojë biznesin tuaj për qëllime tatimore dhe dosjeje. Kjo gjithashtu ju lejon të hapni një llogari bankare të biznesit në LLC, të aplikoni për licenca dhe leje, të paraqisni taksat dhe të trajtoni listën e pagave të punonjësve. Lajmi i mirë: ne mund të aplikojmë për një EIN për ju. Thjesht pyesni një përfaqësues.

shtrëngim duarsh

Le të fillojmë!

Edhe pse krijimi i një LLC në Delaware tingëllon shpejtë dhe lehtë, ju duhet të mbuloni të gjitha bazat tuaja duke u konsultuar me ekspertët tanë Delaware LLC përpara se të filloni të zhyten. Ekipi ynë do t'ju ndjekë gjatë gjithë procesit për të siguruar që ju të keni një kuptim të plotë të udhëzimeve dhe përgjegjësive. Ne jemi të lumtur t'ju përgjigjemi pyetjeve dhe shqetësimeve tuaja, kështu që kontaktoni ekipin tonë sot.

Kërkoni informacion falas