FAQ

Shërbimet e fillimit të biznesit dhe mbrojtjen e pasurisë personale.

Merrni inkorporuar

FAQ

Sa kohë duhet për të përfshirë?
Cila është mënyra më e shpejtë për t'u përfshirë?
Si mund ta shpejtoj kohën për të përfshirë?
Happensfarë ndodh pasi të vendos urdhrin tim të përfshirjes?
A mund të përfshij pa avokat?
A kam nevojë për një numër EIN për të përfshirë?
A kam nevojë për licencë biznesi nëse jam i përfshirë?
A ka shteti im ndonjë kërkesë të veçantë për të përfshirë?
Po sikur emri i kompanisë sime të përfshihet tashmë?
A duhet të lëshoj aksione pas përfshirjes?
Comesfarë vjen me paketën time të përfshirjes?
Cilat dokumente janë paraqitur për t'u përfshirë?
A ka ndonjë dokument IRS për të paraqitur kur përfshihet?
A mund të përfshij në një hap?
Elsefarë tjetër duhet të mbaj mend kur përfshij?
Struktura e korporatës dhe përfshirja, a mund ta ndryshoj atë?
Cilat janë aktet nënligjore kur përfshihen?
Nëse përfshihen, a më duhet akoma një DBA?
Ku mund të gjej informacion shtesë?
Dofarë duhet të hap një llogari bankare pasi të përfshihem?
Cilat janë llojet e korporatave?
Si tatohet një korporatë?
Farë është "taksimi i dyfishtë" për korporatat?
Cilat janë aktet nënligjore të korporatave?
Si mund të lëshoj aksione të korporatave?
Sa aksione mund të ketë korporata ime?
Farë është “Par Value” dhe aksioni i korporatave?
A duhet të zhvilloj takime të korporatave?
Cilat janë formalitetet e korporatave?
Si e fiton korporata ime një numër EIN?
Si menaxhohen korporatat?
Sa oficerë mund të ketë korporata ime?
Kush janë bordi i drejtorëve të korporatave?
Cilat janë disavantazhet e korporatave?
Cilat janë artikujt e përfshirjes?
Farë është një Korporatë S?
Kush mund të zotërojë dhe drejtojë një korporatë?
Sa kushton për të drejtuar një korporatë?
Ku mund të gjej informacion shtesë?
Cilat janë korporatat profesionale?

Sa kohë duhet për t'u përfshirë?

Kur porosisni një shërbim të përfshirjes me ne, ne përpunojmë porosinë tuaj në të njëjtën ditë. Departamenti ynë i shërbimit të klientëve verifikon të gjitha informacionet tuaja dhe do t'ju kontaktojë nëse ka ndonjë ndryshim ose send të nevojshëm që duhet të korrigjohen. Pasi të ketë kaluar verifikimin, ai shkon në departamentin tonë juridik për përgatitjen e dokumenteve. Ju mund të zgjidhni për të blerë Skedari i shpejtësisë, qoftë të njëjtën ditë, ose 24 orë të garantuara përpunimin e porosisë tuaj. Dokumentet tuaja do të hartohen dhe dërgohen në zyrën e duhur të degës së Sekretarit të Shtetit brenda periudhës kohore që keni zgjedhur. Zakonisht kjo periudhë kohore është ditë pune 3. Pasi dokumentet tuaja janë me zyrën e shtetit, është çështje e kohës së përpunimit të shtetit tuaj. Me shtetin, ju mund të zgjidhni paraqitjen standarde ose të përshpejtuar. Pyesni përfaqësuesin tuaj për kohën e vlerësimit të paraqitjes së gjendjes (këto mund të ndryshojnë). Dokumentet regjistrohen më pas në zyrën e shtetit dhe dërgohen përsëri në Kompanitë e përfshira. Në këtë kohë porosia juaj përpunohet nga departamenti ynë i transportit dhe përfshihen produkte ose shërbime shtesë, të tilla si porositja e kompleteve dhe vulave tuaja të korporatave, përgatitja e dokumenteve IRS dhe llogaritë bankare. Do të merrni paketën tuaj të plotë të inkorporimit përmes postës me përparësi ose gjatë natës, në varësi të shërbimeve që keni zgjedhur.

Koha e përpunimit të porositjes + Koha e përpunimit të shtetit + Koha e përpunimit të dërgesave (ditë 1)

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


Cila është mënyra më e shpejtë për t'u përfshirë?

Kur përfshiheni me Kompanitë e Inkorporuara, mund të zgjidhni Skedari i shpejtësisë porosia juaj me të njëjtën ditë përpunimi, ose me orë 24. Kjo do të thotë që dokumentet tuaja janë të garantuara të përgatiten dhe dërgohen në zyrën e duhur shtetërore për regjistrim brenda asaj periudhe kohore. Përditësimet fillojnë me $ 150 dhe janë në dispozicion përmes departamentit tonë të shërbimit të klientëve. Kur ju zgjidhni paketën tonë të plotë (rekomandohet) ne do të azhurnojmë opsionet tuaja të transportit në përparësi brenda natës në shtet dhe për ju. Regjistrimi i gjendjes suaj mund të përmirësohet për të shpejtuar duke ju kursyer kohë me përpunimin e shtetit. Pasi të jenë regjistruar dhe pranuar, dokumentet tuaja përgatiten dhe dërgohen direkt tek ju brenda natës. Në përgjithësi, zyra e shtetit do të konsumojë shumicën e kohës së përgjithshme të përpunimit. Duke zvogëluar kohën për përgatitjen, transportimin dhe përpunimin e porositjes me Kompanitë e Inkorporuara, mund të kurseni deri në 10 ditë pune. Mënyra më e shpejtë për të përfshirë është paketa e plotë e inkorporimit me një Skedari i shpejtësisë përmirësuar.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


Si mund ta shpejtoj kohën për të përfshirë?

Ka shumë mënyra për të kursyer kohë me urdhrin tuaj të përfshirjes. Shërbimi i dorëzimit gjatë natës në zyrën e shtetit dhe për ju është një mënyrë e shpejtë për të zvogëluar kohën e tranzitit të dokumenteve tuaja. Shpejtimi i porosisë tuaj në zyrën e shtetit do të zvogëlojë kohën e paraqitjes së shtetit. Blerja e një Skedari i shpejtësisë azhurnimi do të garantojë që porosia juaj të përpunohet dhe dërgohet në zyrën e shtetit brenda periudhës kohore që keni zgjedhur, qoftë të njëjtën ditë ose orë 24, të garantuar. Paketa jonë e plotë përfshin transportin me përparësi dhe depozitimin e përshpejtuar të shtetit.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


Happensfarë ndodh pasi të vendos urdhrin tim të përfshirjes?

Kur përfshiheni me Kompanitë e Inkorporuara, ne marrim porosinë tuaj ose përmes internetit ose përmes departamentit tonë të shërbimit ndaj klientit. Të gjitha informacionet tuaja janë verifikuar për saktësi dhe plotësi dhe do të shkojnë në departamentin tonë juridik. Së pari, emri që keni zgjedhur të përfshini kontrollohet për disponueshmërinë në zyrën e shtetit tuaj. Nëse nuk është në dispozicion ne

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


A mund të përfshij pa avokat?

Po. Kompanitë e përfshira është një shërbim ligjor për përgatitjen e dokumenteve, i specializuar në përfshirjen dhe formimin e subjekteve të reja të biznesit, kryesisht, korporatat, shoqëritë me përgjegjësi të kufizuar dhe partneritetet e kufizuara, ndër të tjera.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


A kam nevojë për një numër EIN për të përfshirë?

Jo. Ju nuk keni nevojë për një numër EIN para se të përfshini. Në disa raste, ju mund të përdorni një numër ekzistues EIN nëse është për të njëjtën biznes dhe është arritur para përfshirjes. Kompanitë e përfshira mund të përgatisin aplikacionin tuaj EIN ose të marrin numrin tuaj EIN për ju. Do t'ju duhet një numër EIN për të hapur një llogari bankare për biznesin tuaj të përfshirë.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


A kam nevojë për licencë biznesi nëse jam i përfshirë?

Ndoshta. Ju duhet të kontrolloni me qarkun tuaj dhe / ose qytetin për statutet lokale për bizneset. Disa lloje biznesi dhe qeveritë lokale do të kërkojnë një licencë biznesi ose çertifikata ose leje shtesë për të operuar biznesin tuaj të përfshirë.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


A ka shteti im ndonjë kërkesë të veçantë për të përfshirë?

Ndoshta. Disa shtete kërkojnë botim, që do të thotë se një njoftim i shkurtër në një gazetë duhet të publikojë përfshirjen e biznesit tuaj. Kompanitë e përfshira trajton këtë dhe çdo kërkesë të veçantë në shtetin tuaj për të gjithë klientët e saj.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


Po sikur emri i kompanisë sime të përfshihet tashmë?

Kur porosisni një shërbim të përfshirjes, ju do të zgjidhni një emër dhe identifikues të entitetit. Identifikuesi ndjek emrin tuaj dhe në përgjithësi është "Corp", "Korporatë", "Inc.", "LLC", "Company me përgjegjësi të kufizuar", etj. Nëse në çdo kohë emri dhe identifikuesi juaj i parë i entitetit nuk është i disponueshëm, ne do të përdorim zgjedhja juaj e parë alternative dhe vazhdoni derisa emri të jetë i disponueshëm me shtetin tuaj. Departamenti ynë i shërbimit të klientit do t'ju thërrasë për të konfirmuar çdo ndryshim në urdhrin tuaj të inkorporimit para se të bëhen.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


A duhet të lëshoj aksione pas përfshirjes?

Lëshimi i aksioneve është një formalitet me korporatat. Për të qenë plotësisht në përputhje me të gjitha formalitetet operative, lëshimi i aksioneve është një procedurë e nevojshme. Ka shumë mënyra për lëshimin e aksioneve dhe ato mund të lëshohen për individë, organizata të tjera dhe korporata. Ju duhet të kontrolloni me planifikuesin financiar ose këshilltarin ligjor për llojet e aksioneve që mund të lëshohen, shumat e aksioneve të autorizuara dhe vlerën e tyre dhe se si mund të ndikojë në skenarin tuaj të taksave. Kompanitë e përfshira përfshijnë çertifikatat e aksioneve me paketa të plota me të gjitha porositë e përfshirjes.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


Comesfarë vjen me paketën time të përfshirjes?

Këtu është një tabelë që tregon se çfarë përbëhet nga çdo paketë:

Përfitimet e përfshira në paketën tuaj

Paketa e plotëPaketa bazëPaketa fillestare
Kërkimi / rezervimi i emrit.vogla-tickvogla-tickvogla-tick
Përgatitja dhe regjistrimi i artikujve të formimitvogla-tickvogla-tickvogla-tick
Shërbimi i agjentit të regjistruar.vogla-tickvogla-tick
Lista e plotë e korporatësvogla-tickvogla-tick
Kompletimi i Korporatësvogla-tickvogla-tick
Shërbimi i Regjistrimit të Shpejtë - Dorëzohen Dokumentet
brenda natës ose dorës dorëzuar qeverisë
vogla-tick
Dorëzimi i FedEx brenda ditës për juvogla-tick
Forma e Zgjedhjeve S-Corp (2553)vogla-tick
Aplikimi i ID-së së Taksave (SS4)vogla-tick
Klasifikimi i taksave (8832)vogla-tick
Ndërtoni Kalanë tuaj Financiare (ebook)vogla-tick
Mimi (nuk përfshin Tarifat e shtetit)$ 380$ 280$ 99

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


Cilat dokumente janë paraqitur për t'u përfshirë?

Për të përfshirë formën më të thjeshtë do të ishte një entitet biznesi që regjistrohet brenda shtetit ku kryhet shumica e biznesit. Në këtë rast, vetëm Artikujt e Inkorporimit (Korporatat) ose Artikujt e Formimit (LLC ose LP) janë regjistruar dhe regjistruar në zyrën e shtetit tuaj janë të nevojshme për t'u përfshirë. Në disa raste, gjendja e përfshirjes nuk është aty ku zhvillohet shumica e biznesit, ku artikujt paraqiten në gjendjen e përfshirjes dhe një kualifikim i huaj paraqitet në shtetin (et) ku zhvillohet biznesi. Për të paraqitur një kualifikim të huaj, kërkohen kopje të vërtetuara të artikujve origjinalë dhe një çertifikatë e gjendjes së mirë për të përfunduar procesin.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


A ka ndonjë dokument IRS për të paraqitur kur përfshihet?

Jo. IRS nuk kërkon ndonjë dokument për të përfshirë. Nëse keni zgjedhur një status të ndryshëm tatimor, siç është "Zgjedhja nën Kapitullin S", atëherë forma juaj IRS 2553 duhet të paraqitet brenda periudhës kohore për bizneset e reja me IRS. Këto ndryshime të statusit tatimor duhet të bëhen me planifikuesin financiar ose llogaritarin tuaj. Kompanitë e përfshira përfshijnë formularë të kompletuar tatimor për ju me paketa të përfshira të plotë dhe ju mund të zgjidhni t'i paraqisni ato dhe të ndryshoni statusin tuaj tatimor në IRS.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


A mund të përfshij në një hap?

Po. Nga një pikë qëndrimi e konsumatorit, sapo të porosisni me Kompanitë e Inkorporuara, do të merrni azhurnime të statusit në porosinë tuaj çdo hap të rrugës dhe gjithë paketa juaj e dokumentit do të arrijë në një dërgesë. Ekzistojnë shumë dokumente për të përgatitur dhe agjensi për të komunikuar me, Kompanitë e Inkorporuara trajton të gjitha këto për ju, kështu që klientët tanë janë përfshirë në një hap të shpejtë dhe të lehtë.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


Elsefarë tjetër duhet të mbaj mend kur përfshij?

Kur vendosni porosinë tuaj të përfshirjes, është e mençur të lejoni llogaritarin ose planifikuesin financiar që të dijë detajet e vendimit tuaj në mënyrë që çdo ndryshim i planifikimit tatimor të mund të trajtohet në konceptimin e biznesit tuaj të ri. Shtë gjithashtu e rëndësishme të njihni dhe kuptoni formalitetet e funksionimit të shtetit tuaj me llojin e entitetit tuaj. Të gjitha shtetet kërkojnë, me ligj, që korporatat të mbajnë takime të aksionarëve, të paktën, mbi baza vjetore. Minutat e këtyre takimeve supozohet të mbahen, jo të paraqiten, por të regjistruara dhe të disponueshme nëse ju duhen. Do vit, ju do të duhet të paraqisni një deklaratë të informacionit, ose raport vjetor në zyrën tuaj të shtetit duke vërejtur ndonjë ndryshim në regjistrin e entitetit, adresat, oficerët, drejtorët, agjentin e regjistruar, etj. Mbajtja e një adrese në procesverbal publik (një agjent i caktuar i regjistruar ) gjithashtu kërkohet të qëndrojë në gjendje të mirë me zyrën tuaj të shtetit. Pagesa e taksave të sakta në kohë është një konsideratë tjetër e rëndësishme dhe duhet të trajtohet me llogaritarin tuaj në mënyrë që të mos bëni ndonjë ndëshkim me biznesin tuaj të ri.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


Struktura e korporatës dhe përfshirja, a mund ta ndryshoj atë?

Po. Gjithmonë mund të bëni ndryshime në biznesin tuaj të përfshirë. Në disa raste, është çështje e dokumentacionit ligjor, ose ndryshimeve të marrëveshjes së funksionimit (SH.PK), dhe veprime të tjera kërkojnë paraqitjen e një artikulli të ndryshimit në zyrën tuaj të shtetit, siç është ndryshimi i emrit të kompanisë, shtimi ose largimi i zyrtarëve dhe drejtorëve. , duke ndryshuar aksionet e autorizuara ose vlerën e aksioneve tuaja (Korporatat). Kompanitë e përfshira mund të paraqesin artikujt tuaj për ndonjë arsye brenda ditës së punës 1.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


Cilat janë aktet nënligjore kur përfshihen?

Aktet nënligjore janë të rëndësishme sepse specifikojnë mënyrën e funksionimit të kompanisë. Ai përshkruan të drejtat dhe shpërndarjen e energjisë midis oficerëve ose menaxherëve. Aktet nënligjore nuk paraqiten në një zyrë shtetërore dhe mund të jenë aq të thjeshta ose komplekse sa i bëni ato. Llojet e njësive ekonomike ndryshojnë me aktet nënligjore dhe LLC dhe LP përdorin marrëveshje operative, të cilat janë shumë të ngjashme. Ju mund ta bëni kompaninë tuaj të thjeshtë për tu drejtuar dhe menaxhuar, si dhe të identifikoni, si do të drejtohet dhe menaxhohet përmes akteve nënligjore. Yearfarë viti fiskal, si mbahen mbledhjet, sa drejtorë dhe kualifikimet e tyre, sa janë ndryshuar aktet nënligjore dhe si të ruhen librat e duhur të korporatave.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


Nëse përfshihen, a më duhet akoma një DBA?

Ndoshta. Kur kjo të vijë në lojë është kur ju merrni para, për pjesën më të madhe. Një DBA (duke bërë biznes si) është një metodë për të identifikuar biznesin tuaj përmes një emri të regjistruar, edhe nëse emri juaj i përfshirë është i ndryshëm. Për shembull nëse emri juaj i përfshirë është Riparimi i kompjuterave në Kaliforni, Inc dhe ju jeni duke bërë biznes si www.WeFixYourPC.com, atëherë do t'ju duhet një DBA për të depozituar fondet e marra paguar www.WeFixYourPC.com. Në thelb ju keni dy emra të regjistruar për një biznes. Ju mund të DBA një korporatë ose LLC ashtu si ju do një individ.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


Ku mund të gjej informacion shtesë?

Kompanitë e përfshira ofrojnë informacionin më të lirë në internet për përfshirje. Ju mund të shfletoni shërbimet tona dhe informacione specifike të entitetit këtu:

Informacioni i korporatësInformacione për LLCShërbimet e përfshirjes

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


Dofarë duhet të hap një llogari bankare pasi të përfshihem?

Për të hapur një llogari bankare të biznesit, do t'ju duhet Nenet e Inkorporimit të regjistruar dhe të regjistruar dhe numrin tuaj të lëshuar të Federatës së Identifikimit të Punëdhënësit nga IRS. Plus çdo shumë fillestare e depozitës.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve

Cilat janë llojet e korporatave?

Korporata AC, e njohur ndryshe si një korporatë standarde e biznesit ka disa variante. Duke qëndruar larg këtyre janë Korporatat Jofitimprurëse që janë nën statutet ligjore dhe klasifikimet krejtësisht të ndryshme. Sa i përket përgjithshëm për korporatat fitimprurëse, ekzistojnë korporatat "C", "S" dhe Profesionale. Në mënyrë të paracaktuar një "korporatë" është një korporatë "C", ajo quhet një korporatë C sepse ajo tatohet nën nënseksionin C të kodit IRS. Korporatat mund të kenë një sasi të pakufizuar të aksionarëve që mund të jenë të gjitha format e personave juridikë. Korporata S u krijua për bizneset më të vogla për të shmangur taksimi i dyfishte dhe bie nën kodin IRS, kapitullin "S" dhe ka kufizime në sasinë e aksionarëve dhe nuk mund të zotërohet nga asgjë tjetër përveç një individi. Korporatat profesionale janë në thelb C Korporata që janë të kufizuara në qëllime të shërbimeve profesionale siç janë mjekët, dentistët dhe avokatët. Këto lloje të korporatave janë formuar në bazë të ligjeve të shtetit që diktojnë se çfarë lloj profesionistësh kanë për të përfshirë këtë lloj të personit juridik.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


Si tatohet një korporatë?

Korporata AC tatohet veçmas nën normat e veçanta të korporatave mbi të gjitha fitimet neto, pas zbritjeve, duke përdorur formularin IRS 1120. Forma të tjera të biznesit lejojnë që fitimet dhe / ose humbjet e strukturës së biznesit të kalojnë tek pronarët që kryejnë detyrimin tatimor në raportimin e tyre personal të taksave. Korporata C është një entitet i tatueshëm.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


Farë është "taksimi i dyfishtë" për korporatat?

Pasi një Korporatë C paguan taksat, çdo fitim tatimor pasi mund të shpërndahet tek aksionarët në formën e dividentëve, ose të lihet në biznes për investime të ardhshme. Kjo mund të shkaktojë taksim të dyfishtë për pronarët e biznesit, kur korporata paguan taksat mbi fitimet e biznesit dhe çdo fitim i mbetur u paguhet aksionarëve që paguajnë taksat për kthimin e dividendit. Nën kapitulli S i Kodit IRS adreson këtë çështje për korporatat më të vogla dhe lejon që njësia ekonomike të tatohet si një partneritet ose një entitet tatimor "kalon përmes". Korporatat kanë shumë më shumë kufizime se kush mund të jetë dhe sa aksionarë ka.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


Cilat janë aktet nënligjore të korporatave?

Statutet qeverisin korporatën. Shtë një dokument i brendshëm që specifikon politikat operacionale të njësisë ekonomike. Përfshihen të gjitha format, madje edhe mënyra se si aktet nënligjore ndryshohen, ose ndryshohen. Kjo do të përshkruajë kompetencat, të drejtat dhe shpërndarjen e palëve të interesuara, nga aksionarët, drejtorët dhe zyrtarët. Statutet e korporatave nuk paraqiten pranë ndonjë zyre shtetërore ose federale.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


Si mund të lëshoj aksione të korporatave?

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


Sa aksione mund të ketë korporata ime?

Disa shtete kanë kufij për sa aksione mund të ketë një korporatë dhe të tjerët kanë rregulla të taksave të ekskluzivitetit bazuar në shumën e aksioneve dhe ose vlerën e secilës aksion. Ju duhet të këshilloheni me këshilltarin tuaj juridik ose financiar në shtetin tuaj për të vendosur se sa aksione duhet të ketë korporata juaj. Si një udhëzim i përgjithshëm, për korporatat e vogla me një ose vetëm disa aksionarë ku nuk ka ndërmend të përvetësojë kapital investimi, rekomandohet një sasi e vogël e aksioneve të autorizuara me një vlerë të ulët par, siç janë aksionet 1500 me $ 1. Kjo shumë është mjaft e ulët për të mos imponuar ndonjë taksë të rritur të ekskluzivitetit.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


Farë është “Par Value” dhe aksioni i korporatave?

Vlera par është shuma që secila pjesë e aksioneve të korporatave vlen, ose vlera e saj. Secili shtet është i ndryshëm me parametrat e tij të vlerës së njëjtë. Disa shtete lejojnë fraksione prej një cent në vlerën par, që do të thotë se aksionet tuaja mund të vlerësohen me $ .001 $, ndërsa të tjerët nuk munden. Disa shtete llogaritin taksën e ekskluzivitetit sipas aksioneve dhe vlerës së përgjithshme të korporatës. Ju duhet ta merrni këtë vendim me një profesionist ligjor ose financiar i cili punon në shtetin ku keni formuar korporatën tuaj. Në përgjithësi, një shumë e ulët e aksioneve dhe një vlerë e vogël par do të rezultojë në të njëjtën taksë minimale ekskluziviteti, nëse është e aplikueshme.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


A duhet të zhvilloj takime të korporatave?

Po. Sipas ligjit shtetëror, të gjitha korporatat duhet të kenë një takim të aksionarëve në, të paktën, çdo vit. Këto takime duhet të regjistrohen në formën e procesverbalit të mbledhjeve dhe të gjitha vendimet duhet të dokumentohen përmes rezolutave të korporatave dhe të mbahen në një libër rekord të korporatave.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


Cilat janë formalitetet e korporatave?

Formalitetet e korporatave janë të rëndësishme në mënyrë që korporata juaj të ofrojë më shumë mbrojtje nga përgjegjësia. Arsyeja kryesore për të formuar një korporatë është të ndani jetën tuaj personale dhe të biznesit. Duke vepruar kështu, korporata duhet të formohet siç duhet, operohet dhe arrihet të maksimizojë mbrojtjen. Ekzistojnë një numër "bënë dhe jo" ku kjo hyn në lojë. Një shembull është marrja e fondeve personale dhe të biznesit. Kur kjo ndodh, nëse korporata kundërshtohet nga një gjykatë, mund të konstatohet se operacionet e biznesit u zhvilluan aq ngushtë me punët personale sa që mburoja e korporatës mund të mos merrej parasysh. Këto lloje të formaliteteve përfshijnë taksat, pronën dhe përdorimin e saj, raportimin dhe menaxhimin. Llojet e tjera të formaliteteve operative përfshijnë ato të përcaktuara me ligj shtetëror dhe federal. Ato janë të:

  • Mbajtja e shënimeve të korporatave: Me ligj, të gjitha shtetet 50 kërkojnë që aksionarët e një korporate të mbajnë një mbledhje të paktën mbi baza vjetore, dhe një gjatë organizimit, ose formimin e korporatës. Në këto takime, minutat duhet të merren dhe të mbahen në një kordon të minutave të korporatave, ose librin e regjistrave të korporatave. Në këto takime, çështjet e biznesit diskutohen dhe vendimet merren dhe bordi aprovon veprimet e ndërmarra nga oficerët e korporatës që kryejnë aktivitete ditore të biznesit. Ky formalitet shpesh anashkalohet dhe hyn në lojë kur sfidohet veli i korporatës. Mbajtja e procesverbalit të duhur të mbledhjes, dokumentimi i rezolutave të bëra dhe miratuar nga bordi i drejtorëve është një formalitet që kërkohet vetëm për korporatat.
  • Regjistruar Agjent: Entitydo entitet biznesi i përfshirë duhet të ketë një adresë të procesit të serverit në rekordin publik. Kjo nuk mund të jetë një kuti PO, ajo duhet të jetë një adresë fizike brenda shtetit ku korporata është e bazuar ose zhvillon biznes dhe është e kualifikuar e huaj. Në shumë raste, pronarët e bizneseve të vogla nuk e dëshirojnë adresën e shtëpisë së tyre në rekord publik, kështu që ata zgjedhin një agjent të regjistruar të regjistruar, adresa e të cilit shfaqet në procesverbal publik dhe e kënaq këtë formalitet.
  • Deklarata Vjetore e Informacionit: Entitydo entitet i regjistruar ose një strukturë e biznesit të përfshirë duhet të paraqesë një deklaratë vjetore të informacionit, ose raport vjetor. Kjo i tregon zyrës së shtetit çdo ndryshim në informacionin kritik të biznesit, siç janë adresat, ndryshimi i oficerëve, drejtorëve dhe aksionarëve, etj. Kjo zakonisht përfshin një tarifë nominale dhe mund të kryhet në mënyrë elektronike në shumicën e faqeve të internetit të shtetit.
  • Pagesa e taksave: Sigurisht, çdo korporatë duhet të raportojë dhe paguajë taksat për qeveritë federale dhe ato të ekskluzivitetit në kohë dhe sipas klasifikimeve tatimore të paraqitura.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


Si e fiton korporata ime një numër EIN?

Për të hapur një llogari bankare të biznesit, dhe numri i EIN është i nevojshëm. Për të marrë numrin tuaj nga IRS, një formular duhet të plotësohet, nënshkruhet dhe dërgohet. Kur të plotësoni formularin, nëse është një biznes i ri, procesi është i drejtpërdrejtë. Nëse tashmë keni një numër EIN para përfshirjes, atëherë ekzistojnë disa kërkesa shtesë për informacion. Ju mund të na telefononi dhe ne mund të aplikojmë për ju nëse dëshironi. Kompanitë e përfshira mund të përgatisin formularin tuaj EIN ose të marrin numrin tuaj EIN për ju. Thatshtë kaq e lehtë!

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


Si menaxhohen korporatat?

Korporatat kanë strukturë organizative. Pronarët e korporatës, ose aksionarët zgjedhin një bord drejtori për të mbikëqyrur menaxhimin e korporatës. Aktivitetet ditore të korporatës janë përgjegjësi e zyrtarëve të korporatës, të cilët zgjidhen nga bordi i drejtorëve.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


Sa oficerë mund të ketë korporata ime?

Në përgjithësi, një korporatë ka pozita zyrtare parësore 4, ato janë: Presidenti, Zëvendës Presidenti, Thesari dhe Sekretari. Në çdo rast, një strukturë e korporatës mund të adoptohet për të përfshirë shumë lloje të zyrtarëve të korporatave.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


Kush janë bordi i drejtorëve të korporatave?

Bordi i Drejtorëve është një organ i mbledhur, i zgjedhur nga aksionarët e korporatës. Bordi i drejtorëve mbikëqyrë menaxhimin dhe politikat e korporatës, do të thotë se ata zgjedhin zyrtarë dhe miratojnë vendimet e marra prej tyre. Nuk ka ndonjë kërkesë për një bord drejtori ose një shumë minimale, kjo është zakonisht një strukturë më e madhe e korporatave.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


Cilat janë disavantazhet e korporatave?

Kur përfshini, ekzistojnë disa formalitete operative që duhen kryer. Biznesi kërkohet të kryejë veprime si nga ligjet shtetërore ashtu edhe nga ato federale. Këto përfshijnë dokumente, raportime dhe shpenzime nominale gjatë gjithë vitit. Disavantazhi kryesor janë formalitetet e përfshira, megjithatë këto janë tejkaluar tej mase nga mbrojtja e përgjegjësisë dhe avantazhet, në shumicën e rasteve.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


Cilat janë artikujt e përfshirjes?

Artikujt e përfshirjes janë dokumentet faktike që depozitohen dhe regjistrohen pranë sekretarit të zyrës së degës së shtetit. Ky është "certifikata e lindjes" e korporatës suaj dhe është një dokument ligjor.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


Farë është një Korporatë S?

Korporata AS është një korporatë që është nën një klasifikim të ndryshëm të taksave IRS, veçanërisht zgjedhjet nën kapitullin S duke përdorur formën IRS 2553. Kjo lejon që korporata të tatohet si partneritet, një entitet tatimor “kalimi përmes” ku fitimi dhe humbja regjistrohen në deklaratat e taksave individuale të aksionarëve.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


Kush mund të zotërojë dhe drejtojë një korporatë?

Residentdo banor amerikan mbi moshën 18 mund të përfshijë. Ekzistojnë kritere të tjera që banorët jo amerikanë të përfshijnë që varen nga vendi dhe lloji i korporatës.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


Sa kushton për të drejtuar një korporatë?

Në përgjithësi, formalitetet parësore të funksionimit që mund të përfshijnë shpenzime janë mirëmbajtja e një zyre agjencie të regjistruar - Kompanitë e përfshira ofrojnë përfaqësim të agjentëve të regjistruar FALAS në të gjitha shtetet 50 për vitin e parë me të gjitha përfshirjet. Deklaratat vjetore të informacionit të paraqitura në shtetin tuaj do të kushtojnë afërsisht $ 15 deri në $ 55, në varësi të shtetit tuaj dhe mund të paraqiten në mënyrë elektronike. Mbajtja e një libri të regjistrave të korporatave ose minutave të mbledhjeve vjetore mund të bëhet nga sekretari i korporatës pa ndonjë kosto.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


Ku mund të gjej informacion shtesë?

Kompanitë e përfshira ofrojnë informacionin më të lirë në internet për përfshirje. Ju mund të shfletoni shërbimet tona dhe informacione specifike të entitetit këtu:

Inkorporimi i informacionitInformacione për LLCShërbimet e përfshirjes

Kthehu tek Lista e Pyetjeve


Cilat janë korporatat profesionale?

Korporatat profesionale janë ngritur si korporata standarde C dhe mund të zgjedhin të zgjedhin statusin e korporatës S. Dallimi parësor është lloji i biznesit dhe çfarë shërbimi profesional mund, ose duhet të jetë, një korporatë profesionale. Në përgjithësi, mjekët, dentistët dhe avokatët do të formojnë korporata profesionale.

Kthehu tek Lista e Pyetjeve