Wyoming LLC dhe Llogaria Bankare

Shërbimet e fillimit të biznesit dhe mbrojtjen e pasurisë personale.

Merrni inkorporuar

Wyoming LLC dhe Llogaria Bankare

Wyoming LLC dhe Llogaria Bankare

Formimi i një Wyoming LLC dhe një llogari bankare për të mbajtur pasuritë tuaja, krijon një martesë të elementeve që mund t'ju sjellin siguri financiare dhe mbrojtje të pasurive nga paditë. Së pari, një LLC, ose një kompani me përgjegjësi të kufizuar, mund të ndihmojë pronarët të mbrojnë pasuritë. Së dyti, mund t'i mbajë ata të mos jenë përgjegjës personalisht për borxhet ose detyrimet e kompanisë. Së treti, ata që lidhen me kompaninë mund të përdorin llogarinë bankare për të mbajtur fonde dhe për të kryer transaksione biznesi. Më në fund, kombinoi këto gjëra me përfitimet që mund të japin biznesi në Wyoming. Si rezultat, dhe ju keni një themel që mund të sigurojë siguri financiare dhe të ndihmojë në mbrojtjen e pasurive tuaja nga paditë.

Dëshironi të formoni një Wyoming LLC dhe të hapni një llogari bankare për kompaninë tuaj? Thirrni 1-888-444-4812 ose plotësoni formularin falas të këshillimit në këtë faqe.

Pse Wyoming LLC

Pse Wyoming?

Për të marrë fillimin më të mirë për biznesin tuaj - ose për të drejtuar biznesin që keni tashmë - dikush mund të mendojë se zgjidhja logjike është ta mbani atë biznes në shtetin tuaj. Ju madje mund të mendoni se është opsioni i vetëm. E vërteta është se mbajtja e llogarisë suaj bankare dhe LLC të bllokuar në shtetin tuaj do të thotë që ju po humbisni disa përfitime të mëdha.

As Teoria e Flamurit shpjegon, Wyoming ka pasur gjithmonë një politikë shumë të fortë pro-biznesi. Ata pionieruan LLC në 1977, duke krijuar një rrugë të re për pronarët që të lulëzojnë në biznes me faktorë rreziku më të ulët. Rregulloret e Wyoming kanë një histori të prirjes pro-biznesi, me një sistem të qartë që shmang ngjitjen nëpër hoops shtesë administrativ. Ligjbërësit e shtetit kanë punuar shumë për ta bërë Wyoming një vend tërheqës për të bërë biznes. Prandaj, përpjekjet e tyre kanë shtuar deri në mijëra biznese të reja të përfshira çdo vit.

Wyoming LLC vs Nevada dhe Delaware LLC

Për më tepër, le të themi që jeni duke kërkuar për të filluar një anëtar i vetëm LLC. Wyoming është një nga shtetet e vetme me ligje që legjislatura ka krijuar posaçërisht për të mbrojtur interesin e pronësisë suaj në atë LLC. Të tjerët janë Nevada dhe Delaware. Kjo do të thotë, shumica e shteteve kërkojnë dy ose më shumë anëtarë para se të shijoni mbrojtjen e pasurive nga paditë. Një Wyoming LLC, nga ana tjetër, mbron anëtarët nga humbja e LLC ose pasurive të saj edhe nëse ekziston vetëm një pronar.

Shteti nuk ka një borxh të lartë, siç bëjnë shumë shtete të tjera. Pra, Wyoming nuk është i përqendruar në tërheqjen e sa më shumë parave nga bizneset e tij që është e mundur. Tarifat janë tepër të ulëta në Wyoming, me tarifën e vetme vjetore që është një tarifë licence prej 52 $ ose 0.002 $ për dollar të pasurive të biznesit të vendosura në Wyoming. Pra, nëse nuk keni ndonjë pasuri në Wyoming (si shumica e klientëve tanë), tarifa vjetore e rinovimit të qeverisë është vetëm 52 dollarë.

Me një Nevada LLC, tarifa vjetore e qeverisë është 150 dollarë për listën e menaxherëve plus 200 dollarë për tarifën e licencës. Tarifa totale e rinovimit të Nevada LLC është 350 dollarë.

Në Delaware, ekziston një taksë vjetore prej 300 $ për LLC nëse ato bëjnë biznes në Delaware apo jo.

Këtu është përmbledhja e tarifave vjetore të rinovimit të LLC:

  1. Wyoming LLC 52 dollarë në vit.
  2. Nevada LLC 350 dollarë në vit.
  3. Delaware LLC 300 dollarë në vit.

Pra, të gjitha gjërat janë të barabarta, 52 dollarë duken shumë më mirë se 350 dollarë ose 300 dollarë. Me fjalë të tjera, në 10 vjet, kjo është 520 dollarë kundrejt 3,500 dollarë ose 3,000 $. Mbani në mend, në secilin rast ka edhe një tarifë agjentësh të regjistruar vjetor, përveç nëse jetoni në shtet, i cili është i njëjti çmim në të gjitha shtetet.

Gjithashtu, taksat në Wyoming janë shumë të ulëta, pa taksë personale ose shtetërore për të ardhurat për të paguar. Privatësia është gjithashtu një nga përparësitë e tyre kryesore, me një nga sistemet më private të regjistrimit në botë. Shteti nuk kërkon që ju të renditni anëtarët e kompanisë në regjistrat publik.

Wyoming Flamuri

Formimi i LLC tuaj

Farë mund të realizonit me pak më shumë para në xhep? Farë mund të shmangni duke pasur mbrojtje shtesë të pasurive personale? Mënyra më e mirë për të zbuluar është të formoni LLC tuaj në Wyoming. Në një artikull për nolo, Stephen Fishman shpjegon hapat për të ndërmarrë dhe gjërat që duhet të mbani në mend kur formoni tuajin Wyoming LLC. Gjëja e rëndësishme është të punësoni dikë që ka përvojë në vendosjen e SHPK-ve. Arsyeja është se vetëm nëse ekzistojnë të gjithë elementët e duhur juridikë, mund të ju mbrojë nga paditë. (Ju mund të na formoni një SH.PK në Wyoming duke thirrur numrin e telefonit ose duke plotësuar formularin e konsultimit në këtë faqe.)

Hapi i parë për përfshirje është të zgjidhni emrin për LLC tuaj. Ai duhet të përmbajë fjalët "Kompania me përgjegjësi të kufizuar" ose një nga shumë shkurtesat e saj. Për më tepër, emri duhet të jetë i dallueshëm nga SHPK-të e tjera të regjistruara në Wyoming gjithashtu. Për më tepër, statutet kërkojnë që dikush të depozitojë nenin e ri të organizimit të SHPK-ve me shtetin. Për më tepër, Agjent i regjistruar në Wyoming duhet t'i firmosë ato. (Ne ofrojmë shërbime të agjentëve të regjistruar në Wyoming.) Një agjent i regjistruar është një entitet biznesi ose një individ që, për shembull, pajtohet të pranojë dokumentet ligjore në emër të LLC. Për këtë qëllim, agjenti duhet të ketë një adresë fizike në Wyoming. Paraqitja e një marrëveshje operative nuk kërkohet në Wyoming. Megjithëkëtë, mund të jetë akoma një ide e mirë për të krijuar një, pasi përshkruan detyrat e anëtarëve dhe pronarëve brenda SH.PK-së

LLC-të Wyoming duhet të regjistrohen pranë Sekretarit të Shtetit Wyoming dhe të paraqesin një raport vjetor. Shteti do të paraqesë vulën e artikujve të organizatës. Pastaj, për të hapur një llogari bankare për Wyoming LLC tuaj, banka do të duhet të shohë artikujt e regjistruar të kompanisë. Plus, bankat mund të kërkojnë dokumente të tjera të kërkuara në varësi të natyrës së biznesit. Nëse jeni duke formuar një LLC me më shumë se një pronar, duhet të merrni një Numër Identifikimi të Punëdhënësit (EIN) nga IRS, edhe nëse nuk ka të punësuar. SHKP-të anëtare të vetme mund të përdorin numrin e tyre të Sigurimeve Shoqërore (SSN) për qëllime regjistrimi, por marrja e një EIN do të sigurojë siguri shtesë dhe mbrojtje të pasurisë.

biznesi kundrejt personalit

Ndarja e biznesit dhe e bankingut personal

Një nga përfitimet më të mëdha të një LLC është mbrojtja personale që u siguron pronarëve të saj. Pra, mos e hidhni atë mbrojtje duke bërë gabimin të përdorni llogarinë tuaj personale bankare për të drejtuar biznesin tuaj, edhe nëse jeni pronari i vetëm. Mendoni për biznesin tuaj si një person më vete. Ju duhet të vendosni artikujt që ju nevojiten për të drejtuar biznesin në emrin e tij.

Nuk është thjesht një ide e mirë për të hapni një llogari bankare për Wyoming LLCs sa më shpejt të jetë e mundur, por Bilanci i biznesit të vogël shpjegon se kërkohet. IRS kërkon ndarje midis bankave personale dhe të biznesit. Për më tepër, megjithëse shpresojmë se nuk do të keni nevojë kurrë për të, një llogari e veçantë biznesi do të krijojë një gjurmë të qartë të auditimit. Ndarja e bën më të lehtë mbajtjen e librave të biznesit tuaj të pastër dhe të saktë. Për të ndihmuar në këtë, sigurohuni që të mbani të gjitha faturat dhe faturat, pa marrë parasysh sa të vogla. Ata duhet të përputhen me deklaratat e bankës tuaj dhe librezën e kontrollit për ta bërë kohën e thjeshtë të taksave.

Një llogari bankare e biznesit gjithashtu krijon një profesionalizëm të madh të biznesit tuaj. Ajo u dëshmon të gjithëve se bëni biznes me atë që biznesi juaj nuk është thjesht një hobi. Kjo është veçanërisht e rëndësishme nëse doni të zbrisni shpenzimet e biznesit nga të ardhurat tuaja, gjë që nuk lejohet në një biznes hobi. Përveç kësaj llogarie bankare, vërtetimi se biznesi juaj është më shumë sesa një hobi kërkon që ju të mund të tregoni një fitim në Programin tuaj të Formës së Taksave Federale për tre vjet nga çdo pesë.

Llogari bankare

Baza e llogarisë bankare

Pasi të jeni gati për të ecur përpara me Wyoming LLC tuaj dhe një llogari bankare, konsiderata tjetër është se cila bankë do të përdorë. Përfitimet nga Wyoming janë të lehta për tu shijuar me LLC-në tuaj, por nuk është gjithmonë rasti që ju mund ose duhet ta bazoni llogarinë tuaj bankare në të njëjtin shtet.

Ju mund të hapni një llogari bankare brenda Wyoming LLC tuaj në çdo shtet, në varësi të bankës që ju zgjidhni. UpCounsel shpjegon kur dhe si të hapni një llogari bankare të biznesit jashtë shtetit në shtetet si Wyoming. Disa banka kërkojnë që LLC është e regjistruar për të bërë biznes në gjendjen e llogarisë bankare dhe ka një vendndodhje fizike atje. Disa jo. Nëse LLC juaj operon në shtete të shumta - pavarësisht nëse ndonjë prej këtyre shteteve përfshinë Wyoming - zgjedhja e një banke me degë në shtete të shumta shpesh është opsioni më i mirë. Të kesh një interes biznesi në Wyoming mund të jetë një arsye e mirë për të kërkuar bankat në Wyoming që gjithashtu kanë degë në shtetin tuaj.

Do bankë ka mundësi dhe stimuj të ndryshëm. Nëse nevojat tuaja janë të thjeshta, një llogari bankare në shtetin tuaj mund të funksionojë për ju. Ju gjithashtu mund të zgjidhni një bankë Wyoming nëse zgjidhni, por që kërkojnë udhëtim. Bankat më të mëdha me degë të shumta shpesh kanë mbrojtje më të mirë të pasurive dhe stimuj, sidoqoftë, sigurohuni që të eksploroni opsionet tuaja. Biseda me një nga këshilltarët tanë me përvojë mund t'ju ndihmojë të zgjidhni se cili lloj banke ju përshtatet juve dhe Wyoming LLC.

Kartëmonedhë Wyoming

Hapja e llogarisë bankare të Wyoming LLC

Kur të jeni gati për të hapur llogarinë bankare të LLC tuaj, ka disa gjëra për të cilat duhet të përgatiteni, sipas një artikulli në LLC Universitet. Ekzistojnë disa dokumente që dëshironi të keni përgatitur. Kjo mund të përfshijë Nenet e Organizatës tuaj të miratuar nga LLC, Numrin e Identitetit Federal të Taksave dhe dy forma të identifikimit. Ju mund të përdorni SSN tuaj kur hapni një llogari bankare për një LLC me një anëtar të vetëm. Por, për intimitet të shtuar dhe mbajtjen më të lehtë të regjistrave, duhet të përdorni EIN-in tuaj. Shumica e bankave nuk duhet të kërkojnë një kopje të Marrëveshjes suaj Operative, por disa mund. Nga ana tjetër, banka do t'ju ofrojë një Deklaratë të Pronësisë përfituese. Ky dokument zbulon se kush janë pronarët e LLC.

Disa banka ju lejojnë hapur llogari bankare të biznesit Wyoming në internet, por disa kërkojnë që të gjithë anëtarët e LLC të jenë të pranishëm në bankë. Ju mund të pyeteni për DBA-në tuaj ose emrin fiktiv, por mos u shqetësoni nëse nuk keni një të tillë. Ju nuk keni nevojë për një DBA për LLC tuaj, pasi ajo funksionon nën emrin e vet.

Këshilla për hapjen e llogarisë bankare Wyoming LLC

Si pjesë e hapjes së llogarisë tuaj bankare, do të merrni një kartë debiti biznesi personalisht ose me postë. Për më tepër, hapja e një karte krediti me bankën gjithashtu mund t'ju lejojë të përfitoni nga shpërblime të ndryshme si mbrapa para ose pikat e udhëtimit për shpenzimet e biznesit tuaj. Rastësisht, nëse keni zgjedhur të porosisni kontrolle, mos filloni ato në #001. Bërja e kësaj do të bëjë të qartë se biznesi juaj është i ri. Kështu, ju mund t'i kërkoni bankës të fillojë numrin tuaj të kontrollit në #1000 ose ndonjë numër tjetër që dëshironi. Më në fund, ju mund të mbani të gjitha bankat tuaja në një vend duke hapur gjithashtu një llogari të kursimeve të biznesit.

malet buall të fermës

Ngjitja e biznesit tuaj

Ka shumë gjëra që duhet të merren parasysh kur ndërtoni biznesin tuaj që ai të jetë i suksesshëm. Për shembull, çfarë duan klientët tuaj? Si mund t'ua dilni atyre? Për më tepër, si mund ta vazhdoni sigurimin e këtij shërbimi ose produkti për vitet në vazhdim? Për më tepër, si mund të jeni të përgatitur për sigurinë dhe pavarësinë financiare që ju nevojitet për ta bërë atë të gjithë të mundshëm?

Ju mund të jeni i vetmi që mund të vendosni përgjigjen për shumicën e këtyre pyetjeve. Por nuk duhet të përgjigjesh vetëm me të fundit. Krijimi i një Wyoming LLC dhe një llogari bankare mund të jetë shumë punë kur ju tashmë keni një biznes për të drejtuar. Pra, kjo është kur ju duhen ekspertët. Ju mund të kontaktoni konsulentët tanë të përvojës sot për të marrë këshillat e ekspertëve që ju nevojiten. Kur ta bëni këtë, ne do t'ju ndihmojmë të vendoseni dhe të eksploroni të gjitha opsionet që mund të ngritin biznesin tuaj.

Kërkoni informacion falas